Fulham FC
MARTIN JOL

Petrić je najdarovitija špica, ali teško mi je zadovoljiti sve napadačke želje

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. studeni 2012. 00:30

Nogometaši londonskog Fulhama solidno guraju kroz aktualnu sezonu engleskog Premiershipa, pa se tako ta momčad trenutačno nalazi na osmom mjestu ljestvice...

Trener Martin Jol posebno može biti zadovoljan napadačkim opcijama u klubu, pa tako Fulham ima treći najbolji napad ove sezone (21 pogodak u deset utakmica). Bugarin Dimitar Berbatov i hrvatski nogometaš Mladen Petrić su postigli dosad po tri pogotka, dok su po jednom suparničku mrežu tresli Rodallega i Ruiz. Najviše, devet utakmica, je odigrao Rodallega, dvije manje Ruiz, dok su po šest nastupa u prvenstvu upisali Petrić i Berbatov.

- Zbilja mi je teško zadovoljiti sve napadačke želje. Imam, sva sreća, mnogo dobrih napadača u momčadi, ali svi oni žele igrati - rekao je trener Martin Jol, koji je Petrića trenirao i u Hamburgu ranije, te je nastavio:

- U prvom kolu, protiv Norwicha, startao je Petrić i odmah bio naš najbolji igrač. No, tada se nažalost Hrvat ozlijedio, a uzeli smo Berbatova. Tada je Berbatov postao naša prva opcija što je vjerojatno oneraspoložilo Petrića. Tada nam se ozlijedio i Ruiz, pa sam kombinirao s Berbatovim i Rodallegom zajedno, što se opet pokazalo vrlo dobrim pokusom.

Jol je nastavio pričati o svojim "slatkim mukama":

- Ubrzo se i Ruiz pokazao odličnim. Ipak, moram reći da je od svih Petrić možda najdarovitiji napadač, makar je moja prva opcija ipak Berbatov. U svakom slučaju, sve se mijenja iz kola u kolo. Teško je sve njih zadovoljiti, ali je, slažete se, najvažnije da zadovoljimo klupske potrebe, a to su pobjede - završio je Jol.

Linker
21. rujan 2024 22:07