Florentino Perez

 SCREENSHOT YOUTUBE
ŽESTOKI PREDSJEDNIK

Perez otkrio kako ga je Mbappé izigrao: ‘Tražio je nešto što nitko u povijesti nije, malo se je umislio‘

‘Oteli su mu san, a žao mi je i njegove majke koja je jednako kao i on željela da joj sin dođe u Real‘
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 16. lipanj 2022. 10:58

Kylian Mbappé već je praktično bio član Reala, no doslovno preko noći se predomislio i ostao u Paris Saint Germaineu. To je, naravno, stara I prožvakana vijest. Gostujući u emisiji Chiringuito, predsjednik Reala Florentino Perez progovorio je o toj "sagi" koja je mjesecima punila medijski prostor; otvorio je dušu I prvi put pojasnio što se sve događalo.

- Koliko sam puta od samog Mbappéa čuo da mu je jedini san igrati za naš klub. Još prošlog ljeta doslovno je navaljivao, cijelo je vrijeme ponavljao da samo to želi. I onda se doslovno preko noći sve okrenulo, bio je pod strašnim pritiskom. Predsjednik Francuske Emmanuel Macron, gradonačelnik Pariza...nema tko ga nije pritiska da ostane u PSG-u i on je popustio pod tim pritiskom. Osobno mi je nezamislivo da recimo španjolski kralj tako nešto radi s nekim igračem Betisa ili nekog drugog kluba. Taj politički presing bio je pojačan onim financijskim koji je dolazio uz Katara.

image
GERARD JULIEN Afp

Predsjednik Reala dodatno je pojasnio kako se sve to kasnije očitovalo u Mbappéovim zahtjevima kad je već bilo jasno da s eželi izvući iz prijašnjeg dogovora:

- Želio je biti izuzet iz naših sponzorskih aktivnosti, tražio je da sudjeluje u njima samo ako su ti sponzori istovremeno i njegovi. U povijesti ovog kluba nikad to nitko nije tražio, nije niti dobio. Nogomet je kolektivni sport i svaki naš igrač tako se mora ponašati. Svaka njemu čast, no malo je iskočio iz tračnica, umislio je tko zna što, da je glumačka ili pjevačka zvijezda, te da su svi oko njega samo statisti. Bio sam šokiran, rekao sam sam sebi - ovo nije onaj moj Mbappé.

Perez je ipak pokazao solidnu dozu razumijevanja:

- Volim ga i dalje, svjestan sam da je mlad čovjek koji je podlegao neviđenom pritisku. Oteli su mu san, a žao mi je i njegove majke koja je jednako kao i on željela da joj sin dođe u Real. I ona je željela da joj dijete ispuni dječački san i igra u Realu. Nisam se čuo s njom, ali mnogi govore da je i njoj neugodno što se sve ovako završilo.

Perez je dodao da je i transfer Aureliena Tchouamenija iz Monaca u Real zamalo propao u istom "aranžmanu" jer je Mbappé to tražio od svog reprezentativnog kolege.

- Aurelien mi je to osobno rekao. U zadnji je tren dobio odličnu ponudu iz PSG-a, Kylian ga je osobno "vrbovao", no on je, srećom, ostao dosljedan...

Linker
21. travanj 2024 18:14