JUNG YEON-JE Afp
OTKRIO DETALJE

Pep Guardiola je ozbiljno zabrinut, upozorio je na veliku opasnost: ‘Ne radi se o prijetnji, to je stvarnost‘

Osvrnuo se i na transfer u kojemu Manchester City nije mogao odbiti ponudu Saudijaca
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 30. srpanj 2023. 21:11

Cristiano Ronaldo zimus je otvorio vrata prelazaka iz najjačih liga svijeta u Saudijsku Arabiju nakon što je raskinuo ugovor s Manchester Unitedom i potpisao za Al Nassr. Trend su ovoga ljeta zapratili Karim Benzema, N‘Golo Kante, Jordan Henderson, Roberto Firmino pa čak i Marcelo Brozović te brojni drugi...

Pep Guardiola održao je presicu na turneji u Japanu, gdje se Manchester City sprema za obranu dvostruke krune u idućoj sezoni, a jedna od tema na koju se osvrnuo upravo je fenomen rastuće saudijske lige. Španjolac je upozorio Premier ligu da je njen status sada pod ozbiljnom prijetnjom.

Priznao je kako nikako nije želio izgubiti alžirskog krilnog napadača Riyada Mahreza koji je prešao u Al Ahli za nešto manje od 900 tisuća eura tjedno. To je bio iznos s kojim se Građani nisu mogli ‘hrvati‘ kako bi zadržali Mahreza u klubu.

image
PAUL ELLIS Afp

- Ne radi se o prijetnji, to je stvarnost. Oni (Saudijska Arabija) žele stvoriti jaku ligu i trenutno to dobro rade. Ne znam koliko će njihov plan izdržati, ali vidim da igrači žele okusiti to iskustvo i zaigrati u toj ligi - rekao je Guardiola pa otkrio da je Mahrez bio shrvan nakon što je izostavljen iz početne postave City za finale FA Kupa i Lige prvaka.

- U potpunosti razumijem. Znam koliko je bilo teško ne igrati u finalu. Kao trener uživao sam raditi s njim, imali smo poseban odnos, prepun poštovanja. On je važna figura u uspjehu koji smo postigli u posljednjih pet godina. Njemu i njegovoj obitelji želim sve najbolje - podvukao je trener Građana koji je u ovom ljetnom prijelaznom roku izgubio kapetana İlkaya Gündoğana koji je prešao u Barcelonu. Kyle Walker na stolu ima ponudu Bayerna, a Bernardu Silvi udvaraju Barcelona i Paris SG.

Linker
22. travanj 2024 23:18