AP
MERCATO!

Pavljučenko napustio Tottenham, Fulham prodao Zamoru, kupio Pogrebnjaka

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. siječanj 2012. 20:07

Pavljučenko "napokon" napustio Tottenham

Roman Pavljučenko, 30-godišnji ruski nogometaš, već je dulje vrijeme na izlaznim vratima londonskog Tottenhama, a u zadnjim minutama siječanjskog prijelaznog roka je "napokon" i otišao.

Iz moskovskog Spartaka je Pavljučenko 2008. godine došao na White Hart Lane, no nikada se nije pravilno adaptirao i nametnuo u tom klubu. Trener Harry Redknapp je javno iskazivao nezadovoljstvo s njim, te je najavljivao prestanak suradnje, a upravo se to dogodilo u utorak. Pavljučenko se vratio u Moskvu, ali ne u Spartak, nego u Lokomotiv.

Platio je ruski ligaš Pavljučenka 7.5 milijuna engleskih funti, a podsjetimo da ga je prije četiri godine Tottenham platio dvostruko više.

U 78 odigranih utakmica u Premiershipu Pavljučenko je zabio 20 golova za Tottenham, a ove je sezone upisao tek pet nastupa u Premiershipu.

Pienaar se opet vratio u poznato Evertonovo okruženje

Steven Pienaar, 29-godišnji ponajbolji nogometaš iz Južnoafričke Republike, očigledno ne može bez Evertona. Ove srijede je u taj klub iz Liverpoola došao po drugi put u karijeri.

Prije šest godina je Pienaar kao talentirani nogometaš Ajaxove škole došao u dortmundsku Borussiju, no tamo se zadržao tek jednu sezonu i potom pristupio Evertonu u posudbenom aranžmanu. Naknadno je Everton otkupio njegov ugovor, ali je Pienaar 2011. otišao u Tottenham gdje se, kao i u Borussiji, zadržao kratko.

Na kraju aktualnog siječanjskog prijelaznog roka Pienaar je opet došao u Everton i to ponovno na posudbu koja će trajati do kraja sezone.

O Pienaaru su u Tottenhamu vrlo često pričali u slilčnom tonu kao i o hrvatskom nogometaši Niki Kranjčaru. Bila su to dva "jaka" igrača Spursa koje drže na klupi za pričuve. I dok je Pienaar očigledno našao klub u kojem će više igrati (barem do kraja sezone), Niko se nije pomaknuo od White Hart Lanea.

Fulham prodao Zamoru, kupio Pogrebnjaka

U posljednjim trenucima zimskog prijelaznog roka u Queens Park Rangersima posve su izmijenili napadački izgled momčadi. Naime, nakon Djibrilla Cissea (30), na Loftus Road je stigao ruski nogometni reprezentativac Pavel Pogrebnjak (28), dok je otišao Bobby Zamora (31)...

Napustio je Zamora Craven Cottage nakon četiri godine uz pet milijuna funti odštete, a za QPR je potpisao dvoipogodišnji ugovor.

- QPR je sigurno klub koji ide prema naprijed. Zaista se dobro slažem s novim menadžerom. On je netko tko će odvesti ovaj klub prema naprijed - rekao je Zamora, koji će se u novom klubu pridružiti bivšem menadžeru Fulhama Marku Hughesu.

Odlazak Zamore u Fulhamu su nadomjestili ruskim napadačem Pavelom Pogrebnjakom, koji je stigao iz Stuttgarta, a potpisao je šestomjesečni ugovor do kraja sezone.

Pogrebnjak je tako napustio Stuttgart nakon tri godine provedene u klubu, a u novoj sredini se nada vratiti izgubljenu formu i izboriti nastup u ruskoj reprezentaciji na Euru u Ukrajini i Poljskoj.

Saha pojačao Tottenham

Tottenham je ojačao svoje napadačke redove u posljednjim trenucima zimskog prijelaznog roka dovođenjem francuskog 33-godišnjeg napadača Louisa Sahe iz Evertona.

Bivši napadač Fulhama i Manchester Uniteda u dosadašnjem je dijelu premierligaške sezone zabio samo jedan gol, ali to nije spriječilo menadžera "spursa" Harryja Redknappa da ga dovede na White Hart Lane.

Boje Evertona Saha je branio od 2008. godine, a u lipnju mu je istjecao ugovor.

Financijski detalji i duljina potpisanog ugovora zasad nisu poznati.

Lucho Gonzalez iz Marseillea u Porto

Portugalski nogometni prvak Porto potvrdio je transfer 31-godišnjeg argentinskog veznjaka Lucha Gonzaleza iz Marseillea...

Tako se Lucho vraća na Dragao nakon ljeta 2009. godine kada je u transferu vrijednom 18 milijuna eura krenuo pravac Marseillea.

Ovoga puta Argentinac dolazi u Porto bez odštete, a potpisao je dvoipogodišnji ugovor u kojem postoji klauzula o mogućem prijevremenom raskidu uz odštetu od 10 milijuna eura.

- Otkako sam napustio Porto moja je ideja bila da se u jednoj fazi karijere vratim ovdje i ovo je bila ispravna stvar. I ja i ljudi iz Porta željeli smo moj povratak. Jako sam sretan – rekao je Argentinac, koji je tijekom četverogodišnjeg mandata u Portu zabio 31 gol u 111 ligaških susreta, pomogavši klubu da u tom periodu osvoji četiri prvenstvena naslova i dva nacionalna Kupa.

Inter u zadnji čas "oteo" Palomba Milanu

Zadnjeg dana prijelaznog roka, unatoč najavama o prelasku u Milan, dosadašnji nogometaš Sampdorije Angelo Palombo ipak je pojačao redove Intera.

Premda su talijanski mediji Palomba povezivali s Milanom on je na kraju ipak pristao do kraja sezone doći na posudbu u Inter, a "nerazzuri" imaju opciju potpunog otkupa ugovora u ljetnom prijelaznom roku.

- Vrlo sam zadovoljan dolaskom u Inter. Ovo je velika momčad – poručio je Palombo putem službene Internet stranice svog novog kluba.

Bivši igrač drugoligaša Sampdorije 22 je puta oblačio i dres nacionalne momčadi, pa je Claudio Ranieri zadnjeg dana prijelaznog roka uz dolazak Guarina dobio još jedno kvalitetno rješenje u veznom redu.

Zidan se iz Borussije Dortmund vratio u Mainz

Egipatski nogometaš Mohamed Zidan napustio je Borussiju Dortmund kako bi ponovo zaigrao za Mainz u čijim redovima nastupao tri sezone.

Odlazak Zidana s Westfallena mogao bi stopirati očekivani transfer Lucasa Barriosa u engleski Fulham, jer je nedavno upravo Zidan izjavio kako su mu u klubu rekli da samo jedan od njih dvojice može napustiti momčad u zimskom prijelaznom roku.

Iz Mainza nisu objavljeni financijski detalji transfera osim da je egipatski napadač potpisao ugovor do kraja ove sezone s opcijom produljenja na još dvije godine.

- Jako sam sretan zbog ovog transfera. Želio sam se vratiti u Mainz jer me za ovaj klub vežu lijepe uspomene. U Dortmundu mi je bilo jako dobro, i premda su željeli da ostanem ja sam tražio promjenu – poručio je Zidan putem klupske internet stranice Mainza.

Arsenal posudio Miyaichija, pa doveo Eisfelda

Mladi japanski nogometaš i član Arsenala veznjak Ryo Miyaichi do kraja sezone igrat će na posudbi u Boltonu, a menadžer "topnika" Arsene Wenger dovršava transfer "novog Götzea".

Prošle sezone Miyaichi je vrlo dobrim igrama u nizozemskom Feyenoordu skrenuo pozornost na svoje nogometne vještine, međutim po dolasku u redove Arsenala samo jednom je zauzeo mjesto na klupi, pa će svoj debi u Premiershipu ostvariti u dresu Boltona gdje će provesti vrijeme na posudbi do kraja sezone. Menadžer Boltona Owen Coyle nije krio zadovoljstvo dolaskom japanskog veznjaka.

- Radi se o vrlo talentiranom i brzom mladom nogometašu. Vjerujem da će svoj talent koji je u prošloj sezoni iskazivao u Feyenoordu potpuno dokazati u Boltonu – izjavio je za klupsku Internet stranicu Coyle.

S druge strane, menadžer Arsenala Wenger vrlo je blizu potpisivanju ugovora s talentiranim 19-godišnjim dosadašnjim članom njemačkog prvaka Borussije Dortmund, Thomasom Eisfeldom. Igrač kojeg smatraju "novim Götzeom" u utorak je obavio liječnički pregled, pa bi do kraja dana trebao biti potpisan i ugovor. Odšteta za Eisfelda se procjenjuje na nešto više od 400 tisuća eura...

Inter pustio Mottu i odmah doveo Guarina

Nakon što je menadžer Thiaga Motte potvrdio da vezni nogometaš Intera odlazi u Paris Saint Germain, par sati kasnije potvrđen je dolazak među "nerazzure" Fredyja Guarina iz Porta.

Iako još nije službeno potvrđeno, tijekom utorka postalo je jasno da će Talijan rođen u Brazilu Thiago Motta sa San Sira preseliti na Park prinčeva, a informaciju je za portal Tuttomercato.web potvrdio njegov menadžer Alessandro Canovi.

- PSG i Inter su postigli dogovor oko transfera Thiaga Motte, a do 19 sati bi trebali biti usuglašni i posljednji detalji – izjavio je Canovi.

Da su u Interu bili potpuno spremni za ovakav razvoj situacije potvrdilo se tek nekoliko sati kasnije, kada je iz Lega Calcija odnosno Talijanske nogometne lige stigla informacija da je već registriran novi igrač Intera, Kolimbijski veznjak Fredy Guarin.

Prema navodima Sky Sporta Inter je za Guarinovu posudbu do kraja sezone platio milijun i pol eura, s mogućnošću otkupa njegovog ugovora u potpunosti za dodatnih 11 milijuna na kraju sezone.

Također, talijanski mediji procjenjuju da je PSG za Mottu platio 10 milijuna eura, a 29-godišnjak je potpisao ugovor na tri i pol sezone za plaću od 2 milijuna eura po sezoni.

Vijestima iz Serie A dodajmo da je Udinese i službeno na šestomjesečnu posudbu doveo veznjaka Juventusa Michelea Pazienzu. Po dolasku Simonea Padoina iz Atalante, trener "stare dame" je poručio Pazienzi da više ne računa na njegove usluge, a ovaj se brzo snašao pristupivši jednom od glavnih konkurenata Juventusa za naslov prvaka Italije.

Bridge u Sunderlandu na posudbi do kraja sezone

Bivši engleski nogometni reprezentativac, 31-godišnji Wayne Bridge, igrat će do kraja ove sezone na posudbi u Sunderlandu iz Manchester Cityja.

Bivši igrač Southamptona, Chelseaja i Fulhama, član je Manchester Cityja od 2009. godine. I prošle sezone je drugi dio prvenstva odigrao na posudbi, ali u West Hamu.

Ove sezone Bridge je upisao samo jedan nastup za Manchester City, u Carling Cupu. Budući da nije u planovima trenera Roberta Mancinija, odlazak u Sunderland bio je za Bridgea najbolja opcija.

Lakić u Hoffenheimu do kraja sezone!

Hrvatski nogometni reprezentativac Srđan Lakić ipak je na kraju završio u njemačkom bundesligašu Hoffenheimu koji je samo dan rekao da odustaje od njegovog dovođenja...

No, kako piše Rhein-Neckar-Zeitung, riječ je o posudbi Wolfsburga do kraja sezone. Lakić (28) se nije uklopio u planove trenera Wolfsburga Felixa Magatha i zato ga se klub pokušava "riješiti". Nakon što je Hoffenheim javno rekao da odustaje od kupnje Lakića čini se da je klub drugog hrvatskog reprezentativca Marija Mandžukića (Wolfsburg) ipak odlučio popustiti i posuditi mu Lakića.

- Drago nam je da smo ipak na kraju našli korisno riješenje za sve tri strane – rekao je vlasnik i mecena Hoffenheima, Dietmar Hopp.

Lakić će u Hoffenheimu biti do kraja tekuće sezone, a onda će klub iz Baden-Württemburg imati pravo prvokupa na hrvatskog centarfora.

Linker
06. listopad 2024 17:19