PAUL ELLIS Afp
ISPISAO POVIJEST

Pašalić progovorio o susretu s čuvenim Srbinom na Old Traffordu, pa otkrio: ‘Oni su mi pomogli...‘

Zabijao je Manchester Cityju i PSG-u, u nisku velikana kojima je tresao mreže dodao je i Man United
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 22. listopad 2021. 11:59

Zanimljivo, Mario Pašalić prvi je igrač koji je u dresu jednog talijanskog kluba matirao vratare oba suparnika iz Manchestera. U svojem stilu ispratio je akciju i majstorski gurnuo loptu u mrežu. Tada je "pucao" od sreće, na kraju je ostalo razočaranje jer poraženi su 3:2, iako su odigrali izvrsnih pola sata i vodli 2:0.

Zašto su pali?

- Šteta zbog poraza, prvo poluvrijeme jako smo dobro stajali na terenu u fazi obrane, kompaktno. Zabili smo dva gola, kreirali još nekoliko opasnosti i s velikim rezultatom otišli na stanku. Međutim, ekipa kakva je United, s individualnom klasom koju ima, posebno u napadu, u stanju je brzo preokrenuti stvari. Drugo poluvrijeme su izašli puno odlučnije, napravili su nam jako veliki pritisak u prvih 10-15 minuta, zabili gol i vratili se u igru. Imali smo vezane šanse Zapate i Malinovskog u istom napadu za 1:3, da smo zabili možda bi utakmica otišla u drugom smjeru. Nismo, i oni su ponovno pojačali pritisak, uz publiku koja ih je nosila. Na kraju su nas uspijeli slomiti. Ne može se reći da nije zasluženo, treba im čestitati na tome - kazao nam je Pašalić u četvrtak poslijepodne po povratku u Bergamo.

image
MARCO BERTORELLO/AFP/PROFIMEDIA Marco Bertorello/Afp/Profimedia

Nada u prolaz skupine je ostala, kao i vjera da će se Crvenim vragovima revanširati na svojem terenu. Manchester United ima šest bodova, oni i Villarreal po četiri, Young Boys tri.

- Sve četiri ekipe su i dalje aktivno u igri za prolaz, tako da će se vjerojatno odlučivati u zadnjem kolu. Mislim da imamo dobre šanse, ali će to trebati potvrditi na terenu. Pokazali smo u srijedu u prvom poluvremenu da se možemo nositi s Manchester Unitedom, zato očekujem u uzvratu za dva tjedna u Bergamu da odigramo još bolju utakmicu, da zadržimo jednak nivo igre cijelih devedeset minuta, te da ovaj put dođemo i do bodova. To bi nam bitno olakšalo put za prolazak skupine.

Što vam znači pogodak na Old Traffordu? Od hrvatskih reprezentativaca prije vas na tom su stadionu Manchester Unitedu mrežu zatresli samo Modrić dvaput i Bokšić, a od Hrvata još i Strupar i Vastić. Usto je Šuker dao gol za Vatrene u četvrtfinalu Eura 1996.

- Uvijek je lijepo zabiti gol na velikoj sceni u velikim utakmicama, protiv najjačih ekipa. Još uz to na kultnom stadionu kakav je Old Trafford. Bit će to sigurno lijepa uspomena, ali iskreno, izgubili smo utakmicu, tako da sve to apsolutno pada u drugi plan. Ne mogu biti pretjerano sretan s obzirom da taj gol na kraju nije donio puno toga...

image
JOSE MIGUEL FERNANDEZ Nurphoto Via Afp

Jeste li ponijeli još kakvu uspomenu s Old Trafforda osim gola? Tko vam je sve čestitao na pogotku?

- Pozdravio sam se s Nemanjom Matićem prije i nakon utakmice, vidjet ćemo se opet za dva tjedna. On me, uz Branislava Ivanovića, dočekao pri mome potpisu za Chelsea s obzirom da su tada obojica igrali za taj klub. Jako su mi pomogli da se ugodno osjećam prvih dana u Londonu. Inače, za obojicu moram reći da su vrhunske osobe.

Jeste li dodatno dobili želju zaigrati u engleskoj Premier ligi? Ipak su to posebne atmosfere i utakmice. Kad već niste igrali na toj razini za Chelsea...

- Igrao sam dosad u tri od pet najjačih liga na svijetu. Nedostaju Bundesliga i Premier liga. Ne znam što budućnost nosi, imam dugogodišnji ugovor s Atalantom i zadovoljan sam trenutnom situacijom, te kako se razvija moja karijera.

Je li Ronaldo bolji u Manchester Unitedu nego što je bio u Juventusu? Dok je igrao za Staru damu znali ste mu stati na kraj.

- Ronaldo je promijenio svoju igru u nekoliko posljednih sezona. Pamtimo da je najbolje stvari radio na lijevom krilu, sad igra više kao čisti napadač. I svejedno je i dalje na vrhunskom nivou. Zabija nevjerojatno puno golova i nepotrebno je uopće dalje naglašavati njegovu nogometnu veličinu.

image
MIGUEL MEDINA Afp

S Empolijem asistencije, u Engleskoj gol, hvatate kontinuitet u početnoj postavi i kvaliteti igre. Jeste li sada zadovoljni formom?

- Posljednje dvije-tri utakmice odigrao sam na svojoj prirodnoj poziciji, koju sam većinom pokrivao otkako sam u Atalanti, i to je dobro funkcioniralo. Rezultiralo je i golovima i asistencijama. Na početku sezone, prvih četiri-pet kola imali smo problema sa suspenzijama igrača, zato sam uskakao na pozicije koje ne igram često, samim time ni ulazak u sezonu nije bio najbolji. Sad to izgleda puno bolje i mogu reći da sam zadovoljan.

Dakle, pravi dolazite u reprezentaciju koju čeka odluka za plasman u Katar.

- Imam baš veliki motiv doći što spremniji na sljedeće okupljanje reprezentacije, tako da ću radit na tome. Nadam se da ću stići sa što većom minutažom, s dobrim igrama i pravim samopouzdanjem. Da ću biti spreman kad zatreba. Dvije su to ključne utakmice, sve je u našim rukama.

Jeste li optimist ili se trebamo pribojavati da se ne ponovi Slovačka, budući da nam treba vjerojatno svih šest bodova.

- Moramo prije svega ozbiljno pristupiti utakmici s Maltom i vratiti se s tri boda kući. Bude li tako vjerujem da zajedno s Poljudom, za koji se nadam da će biti prepun, možemo osigurati Katar.

Linker
20. travanj 2024 07:37