Marko Metlas/imago Sportfotodienst/profimedia
SLOM NOGOMETNOG DIVA

Partizan ostao bez imena, grba i stadiona, a sad i bez vodstva: Procurio plan za spas ponajvećeg srpskog kluba

Jedan od najvećih nogometnih klubova u regiji prolazi kroz teško razdoblje
Piše: SNObjavljeno: 04. svibanj 2023. 11:59

Kao što smo već pisali, nogometni klub Partizan se našao u velikim problemima nakon što mu je zabranjeno da se natječe pod tim imenom i koristi grb kluba i stadion JNA. Sve je počelo kada je Sportsko društvo Partizan razriješilo upravu nogometnog kluba i na njeno mjesto imenovalo privremenu upravu. Iz nogometnog kluba su se odlučili istupiti iz sportskog društva i ostaviti aktualnu upravu na vlasti, odnosno ne priznati nove ljude u upravi.

U klubu su tako ostali prethodno razriješeni Milorad Vučelić i Miloš Vazura, a sportsko društvo je skroz okrenulo leđa nogometnom klubu. Za sada nije jasno ni gdje će Partizan igrati iduće utakmice jer je spomenuto sportsko društvo vlasnik sve imovine članova, pa i stadiona u Humskoj.

Srpski mediji sada pišu da će u tjednima koji dolaze doći do velikih promjena u klubu, te kako je izvjesno da će aktualna uprava s Vučelićem i Vazurom napustiti Partizan. Novi predsjednik Partizana, doznaje MozzartSport, postat će bivši trofejni trener i nekadašnji sportski direktor, te izbornik Srbije i Crne Gore Ljubiša Tumbaković.

Osim njega, kandidat za mjesto predsjednika bio je i poduzetnik Milija Babović koji je ipak odlučio prihvatiti funkciju potpredsjednika koju će, uz njega, obavljati i Rasim Ljajić. Plan je napraviti Upravni odbor u kojem bi sjedilo više poduzetnika i bivših igrača po uzoru na košarkaški klub. U Upravni odbor tako bi ušli Zoran Mirković i Ivan Tomić.

Za trenera seniorske ekipe trebao bi biti doveden Marko Nikolić koji bi imao i ovlasti vezane za omladinsku školu, kao i zadnju riječ kod dovođenja novih igrača. Novi generalni direktor trebao bi postati Marko Vjetrović koji je bio glasnogovornik i prevoditelj u vrijeme kada je klub vodio slavni Lothar Matthäus.

Još nije poznato tko će preuzeti funkciju sportskog direktora. O tome bi trebao odlučiti Ljubiša Tumbaković koji je navodno već razgovarao s nekoliko kandidata za tu osjetljivu funkciju.

Linker
27. travanj 2024 05:56