UOČI DINAMA

PAOK izgubio

Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 26. rujan 2010. 23:48

Danijel Cesarec, 27-godišnji hrvatski nogometaš, bio je apsolutni junak Arisa u utakmici 4. kola grčke Superlige. Postigao je pogodak za pobjedu u 90. minuti.

Kao i svaka momčad koju je trenirao argentinski stručnjak Hector Cuper, tako i Aris ove sezone u grčkom okruženju igra s jako malo danih i primljenih pogodaka.

Nakon četiri kola im je razlika pogodaka 2-2, a Cesarec je u ogledu protiv Ergotelisa postigao prvi pogodak sezone. Izabrao je odličan trenutak, posljednje momente domaćeg ogleda, čime je donio drugu pobjedu u sezoni svojoj momčadi. Za goste je, pak, do 80. minute igrao Hrvat Mario Budimir.

Inače, Arisova dominacija se mogla materijalizirati i prije posljednjih trenutaka ogleda. Dominirali su travnjakom pogotovo od 40. minute kada je gostujući igrač, Nigerijac Oliseh, dobio drugi žuti karton.

Solunski PAOK se našao u istim problemima kao i Ergotelis. Morali su igrati s igračem manje, a na kraju su prošli jednako kao i Ergotelis. Poraženi su s 1-0 kod Xanthija. Podsjetimo da je PAOK idući suparnik zagrebačkog Dinama u skupini Europa lige. Ta utakmica 2. kola se igra u četvrtak, a domaćin joj je PAOK.

Tragičar nedjeljnog ogleda za solunsku je momčad bio čileanski obrambeni igrač Pablo Contreras. Prvo je u 25. minuti skrivio jedanaesterac nakon kojeg je Argentinac Poy postigao jedini pogodak na ogledu. Zbog tog starta u svom šesnaestercu je Contreras dobio prvi žuti karton, a drugi isključujući je zaradio u 73. minuti.

Nakon toga su napadi PAOK-a prema izjednačenju potpuno splasnuli. Za PAOK je, inače, među vratnicama stajao hrvatski vratar Dario Krešić.

PAOK je igrao u sastavu: Krešić - Contreras, Malezas, Boussaidi - Vitolo - Pablo Garcia (od 67. Cristiano), Lino, Vierinha, Ivić - Filomeno (od 52. El Zhar), Salpingidis (od 80. Papazoglu).

Grčka Superliga, 4. kolo:

Aris - Ergotelis 1-0 (Cesarec 90)

Xanthi - PAOK 1-0 (Poy 25-11m)

Iraklis - Kavala 0-1 (Onwuachi 42)

Larissa - Kerkyra 1-1 (Metin 24-11m / Flavinho 31)

Volos - AEK (kasnije)

Redoslijed: 1. Olympiacos 9, 2. Panathinaikos 8, 3. Kerkyra 7, 4. Iraklis 7, 5. Aris 6..., 7. PAOK 5..., 12. AEK 4 (-1)...

Linker
25. rujan 2024 19:20