AFP
SERIE A

Palermo u golijadi uspješniji od Intera, Juventus furiozno krenuo u novu sezonu

Conte je u nastavku susreta s klupe ubacio Vučinića, Vidala i Krasića i time pokazao da je Juventus obavio dobar posao u prijelaznom roku, te da ima širinu kadra potrebnu za borbu za "scudetto"
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 11. rujan 2011. 16:58

Inter je ušao u ovu utakmicu kao favorit, ali su na kraju uspjeli prokockati vodstvo koje su imali dva puta u ovoj utakmici. Argentinac Milito je doveo Inter u vodstvo u 33. minuti utakmice nakon što ga je lopta na putu prema golu Palerma pogodila u nogu i promijenila smjer. To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena i činilo se da momčad novog trenera Gasperinija funkcionira besprijekorno.

Po povratku iz svlačionica nogometaši Palerma zaigrali su puno bolje što im se isplatilo već u 48. minuti susreta kada je Fabrizio Miccoli zabio za izjednačenje. Sreća domaćih navijača nije trajala predugo s obzirom da je samo tri minute kasnije Walter Samuel izbornio jedanaesterac za Inter koji je sigurno realizirao Milito. Palermo nije trošio previše vremena za tugu zbog primljenog pogotka, pa je već u 54. Hernandez zabio za 2-2.

Mreže su mirovale do pred sam kraj utakmice, a onda je dvominutna inspiracija igrača Palerma donijela veliku radost svojim navijačima. Najprije je za 3-2 pogodio Miccoli u 86., a dvije minute kasnije Pinilla je podigao na 4-2. U samom finišu utakmice ovoljetna prinova iz Atletico Madrida, Diego Forlan, postavio je konačnih 4-3.Forlanu je ovo ujedno bio i debitantski nastup za Inter koji mu zasigurno neće ostati u najljepšem sjećanju.

Nogometaši Intera bit će izrazito razočarani ovakvim rezultatom kad uzmu u obzir da su imali puno veći posjed lopte (60-40) tokom čitave utakmice, te su uputili više udaraca prema golu od domaćina, ali su na njihovi žalost uglavnom svi, osim onih koji su ušli, bili neprecizni.

Nogometaši Juventusa sjajno su otvorili novu sezone Serie A prvom prvenstvenom utakmicom na novoizgrađenom stadionu, a stradala je Parma s 4-1. Unatoč velikim očekivanjima od prinova koje su u ljetnom prijelaznom roku stigle u redove Juventusa trener Antonio Conte je susret započeo s Del Pierom i Matrijem u napadu, dok su na klupi ostali Vučinić i Vidal. No, zato je od prve minute igrom "stare dame" odlično dirigirao do ove sezone veznjak Milana Andrea Pirlo. On je u 17. minuti preciznom dubinskom loptom odlično uposlio još jednog novog igrača Juvea, švicarskog reprezentativca Stephana Lichtsteinera, koji je doveo domaćine u vodstvo.

Iako je Juventus dominirao, na drugi pogodak se čekao nastavak susreta i 58. minuta kada je Simone Pepe na asistenciju Del Piera povisio na 2-0. Sve dvojbe oko pobjednika sjajnim udarcem izvan kaznenog prostora rješio je Čileanac Arturo Vidal, još jedno ovoljetno pojačanje, a zatim se u listu strijelaca nakon još jedne sjajne asistencije Pirla upisao Marchisio u 83. minuti. On je centriranu dubinsku loptu vrhom kopačke skrenuo u lob koji je prebacio vratara Parme i u delirij bacio preko 40 tisuća gledatelja.

Poraz gostiju ublažio je Giovinco realiziravši jedanaesterac u prvoj minuti sudačke nadoknade. Zbog prekršaja uslijed kojeg je kazneni udarac i dosuđen isključujući crveni karton zaradio je De Ceglie. Koliko je bila izražena dominacija momčadi Antonija Contea govori i podatak o 65 posto posjeda lopte, te 6-1 omjeru udaraca u okvir gola. Conte je u nastavku susreta s klupe ubacio Vučinića, Vidala i Krasića i time pokazao da je Juventus obavio dobar posao u prijelaznom roku, te da ima širinu kadra potrebnu za borbu za "scudetto".

Nakon utakmice u petak između Milana i Lazija (2-2), ostatak utakmica 1. kola talijanske nogometne Serije A je na programu u nedjelju. Sve su okonačne osim one večernje između Palerma i Intera. S velikim nestrpljenjem se čekao nastup Rome, koja je potpuno obnovila momčad. Isto tako, s trenerske klupe ih je poveo Španjolac Luis Enrique, no na kraju premijere su zaradile zvižduke svojih navijača. Naime, Cagliari je na Olimpicu pobijedio 2-1.

U pitanju je bila otvorena utakmica s dosta prilika i ne može se govoriti da je Roma bila loša i nemoćna. No, brojne šanse su ostale neiskorištene, makar treba zabilježiti dobru predstavu pred novim navijačima bosansko-hercegovačkog igrača Miralema Pjanića. Već je u 5. minuti lijepo asistirao Francescu Tottiju, no akcija nije imala završnicu. Potom je u 26. minuti Pjanić isprobao svoj topovski udarac, ali je sa 25 metara pogodio blizu vratiju. Na koncu, u 35. minuti je imao najbolju priliku za vodstvo Rome, ali je iz sredine šesnaesterca gađao suparničkog vratara.

Imala je Roma još prilika i kada sve to nisu iskoristili uslijedila je kazna. Conti je u 68. doveo goste u vodstvo, a u 90. je Kabir povećao na 2-0. Odmah nakon toga je De Rossi tek smanjio konačan poraz svoje momčadi. Recimo i da je Roma od 69. minute igrala s igračem manje zbog isključenja Angela.

Novi (stari) prvoligaši su dobro startali u novu sezonu. Svi su gostovali i svi se doma vraćaju s bodom u džepu. Novara je odigrala kod Chieva 2-2, isti je rezultat ostvarila Atalanta kod Genoe, dok je Siena odigrala utakmicu bez pogodaka kod Catanije. Uspješan start je imao Udinese, prošle godine najugodnije iznenađenje prvenstva. Pobijedili su 2-0 Lecce u gostima, a dakako da je jedan od dva pogotka postigao neuništivi Antonio di Natale.

Serie A, 1.kolo:

Roma - Cagliari 1-2 (De Rossi 90 / Conti 68, Kabir 90)

Catania - Siena 0-0

Fiorentina - Bologna 2-0 (Gilardino 20, Cerci 47)

Chievo - Novara 2-2 (Pellisier 5, Thereau 24 / Marianini 27, Paci 86)

Genoa - Atalanta 2-2 (Veloso 6, Mesto 55 / Moralez 8, 43)

Lecce - Udinese 0-2 (Basta 2, Di Natale 16)

Palermo - Inter 4-3 (Miccoli 48, 86, Hernandez 54, Pinilla 88 / Milito 33, 51-11m, Forlan 90)

Juventus - Parma 4-1 (Lichtsteiner 17, Pepe 58, Vidal 74, Marchisio 83 / Giovinco 90+1-11m)

Linker
24. rujan 2024 07:18