OLI SCARFF Afp
MAESTRO U VRHU

Ovo su najplaćeniji veznjaci planeta: Četvorica ispred Modrića, Real više izdvaja za drugog kralja Madrida

Kapetan Hrvatske s 37 godina ‘na leđima‘ najstariji je pripadnik ‘glamurozne‘ liste
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 18. travanj 2023. 06:18

Globalni portal MSN, pozivajući se na podatke s Forbesa, sastavio je listu od 15 najplaćenijih veznjaka svijeta. Luka Modrić na petom je mjestu. Hrvatski reprezentativac bilježi nešto manju klupsku plaću od svog legendarnog "kolege" iz veznog reda Tonija Kroosa.

Ako ranije niste znali taj podaka, prvo ime na listi ne biste očekivali. Frenkie de Jong iz Barcelone plaćen je 29 milijuna eura po sezoni, više od svih veznjaka svijeta. Ove sezone statusom je bliže prvotimcu nego rezervi, no ostaje u sjeni nevjerojatnog omladinskog dvojca Gavija i Pedrija, vjerodostojnih nasljednika Xavija i Andresa Inieste.

image

Luka Modrić i Frenkie de Jong

GONGORA/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Gongora/nurphoto/shutterstock Editorial/profimedia

Kevin de Bruyne drugo je ime liste s 25 milijuna eura zarade. Belgijski veznjak godinama je alfa i omega Manchester Cityja, a ove sezone dobio je gorostasa na poziciji centarfora u liku Erlinga Haalanda, koji će ispravno iskoristiti svaki njegov dobar potez, a znamo da ih De Bruyne ima i na bacanje.

Zatim slijede Toni Kroos i Sergio Busquets. Igrači španjolskih velikana, Reala i Barce, podijelili su treće mjesto najplaćenijih veznjaka s 22 milijuna eura godišnje zarade. I ove sezone među glavnim su adutima svojih momčadi, već su rezervirali mjesto u klupskoj legendi.

image

Toni Kroos

OSCAR DEL POZO Afp

Luka Modrić peto je ime liste s 20 milijuna eura godišnje zarade u Realu. Najstariji je igrač "glamuroznog" popisa, u rujnu će napuniti 38. godinu života, no davnih smo dana ustanovili da prirodni zakoni za kapetana Hrvatske ne vrijede. A zakoni koje postavlja u svakoj velikoj utakmici ove bi sezone mogli dovesti Real do dvostruke krune - Lige prvaka i Španjolskog kupa.

U leđa Modriću gleda Joshua Kimmich. Veznjak minhenskog Bayerna zarađuje 19,5 milijuna po sezoni. Također se nada dvostrukoj kruni, iako je Bayernu potrebno čudo u četvrtini finala LP protiv Manchester Cityja, jer na Alianz Areni startaju od minus tri. I za Bundesligu će se trebati pretrgati, Borussia Dortmund za petama im je sa samo dva boda zaostatka.

image

Jack Grealish

ADRIAN DENNIS Afp

Potom slijedi magnet za novac. Jack Grealish kao najskuplji Englez u povijesti nogometa (117,5 mil. € platio ga je Man. City) sezonski inkasira 18,5 milijuna eura. Zatim su na redu Leon Goretzka (Bayern) i N‘Golo Kante (Chelsea) s 18 milijuna, dok osmo i deveto drže pomalo zaboravljeni velikani.

Koke iz Atletico Madrida i Miralem Pjanić u Sharjahu zarađuju po 16 i 15,5 milijuna eura. Na listi se još nalaze sljedeća imena: Bruno Fernandes (Man. United, 15 mil. €), Marco Verratti (14.5 mi. €) te Rodri (Man. City) i Franck Kessié (Barca) s 13,5 milijuna eura po sezoni. u

Linker
30. travanj 2024 22:05