getty images
PROJEKT IZ SNOVA

Ovo je novi kamp Manchester Cityja vrijedan 250 milijuna eura: 'I Messi je ljubomoran!'

Etihad Campus sadrži 16 nogometnih terena, mali stadion, tri dvorane, brojne teretane...
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 09. prosinac 2014. 17:08

Četvrt milijarde eura težak projekt jučer je glamurozno zakoračio u javnost: predstavljen je novi kamp Manchester Cityja , a viđeno doslovce ostavlja bez daha!

CFA, odnosno Etihad Campus sadrži 16 nogometnih terena (od kojih je 12 isključivo namijenjeno mlađim kategorijama) te stadion unutar kompleksa za sedam tisuća gledatelja, koji postaje dom ženske i omladinske sekcije kluba. Ukupno još ima tri dvorane/teretane, prostor za krioterapiju, ultrazvuk, šest bazena... Za seniore je pak predviđen Performance Centre, dvorana opremljena bazenima, saunama, teretanama, učionicama, medicinskim prostorijama te umjetnim travnjakom sa 200 sjedalica. Tu je, jasno, i Akademija sa sobama za svakog polaznika Škole nogometa, ujedno i dom 450 igrača, od šestogodišnjaka do seniora koji će ujedno uživati i dvije tisuća posađenog drveća, kao i 46 hektara zelenika pomno uređene agrikulture. Čudesno!

- Stvaramo strukturu budućnosti, ne samo kolektiv zvijezda - kazao je prilikom preuzimanja kluba 2008. godine šeik Mansour, na što su se mnogi podsmjehnuli.

Ta izjava danas se kočoperi s jednog zida i odaje kako je šeik imao pravo.

- Iskreno, ovo je neviđeno u svijetu sporta. Sada i mi imamo nešto na što je moj prijatelj Messi ljubomoran. Posjetio je, naime, kamp kada smo s Argentinom igrali prijateljske utakmice u Engleskoj tijekom studenog - nasmijao se prilikom ostvaranja Pablo Zabaleta, jedan od onih kojio su prvi stigli u megaklub megazvijezda, a sada očito i - megabudućnosti.

- Iskreno, radije bih bio ovdje nego kod kuće... - nasmijao se.

Kamp i stadion veže most, most koji ujedno simbolizira i još jednu novu eru Cityja. Koja se pokazuje ključnom: nisu bitne zlatne kvake, već proizvodnja; ovim kampom Patrick Vieira kao šef omladinskog pogona ima zadatak u sljedećem periodu stvoriti što više igrača za prvu momčad. A od 2008. i dolaska šeika, ni jedan klinac nije ni “prismrdio” svlačionici seniora. Rudnik je, dakle, božanstven, oprema najbolja na svijetu, sada još “samo” treba istesati pravu nogometnu rudu...

Linker
16. rujan 2024 19:51