Mateo Kovačić i igrači Man. Cityja

 JUSTIN TALLIS Afp
RAPSODIJA CITYJA

Ovakva ‘ludost‘ nije viđena 54 godine! Pohvale zaradio i Kova: ‘Jedno govorim otkad sam ga prvi put vidio‘

Norvežaninu su zamjerali što ne može uhvatiti ritam, a kada uspije - ne može stati
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 28. veljača 2024. 00:00

Baš su nedavno engleski mediji potegli priču o krizi Erlinga Haalanda, posebice nakon što se ispromašivao protiv Chelseaja u remiju (1:1) 24. kola Premier lige. Zamjerali su mu što ne uspijeva uhvatiti pravi ritam, ali kada ga uhvati, Norvežanin je nezaustavljiv.

Zorno je to pokazao u osmini finala FA Kupa - Haaland je u 6:2 pobjedi nad Lutonom potpisao pet pogodaka do 58. minute, četiri na asistenciju omiljenog mu partnera Kevina de Bruynea, te petardu nakon lopte Bernarda Silve. Zatim se Mateo Kovačić pogotkom za 6:2 pobrinuo da se ogled na Kenilworth Roadu u potpunosti ne okarakterizira kao "two-man show". Sigurno će se društvenim mrežama vrtjeti i njegova "bomba" s 20-ak metara.

image

Kevin de Bruyne i Erling Haaland

JUSTIN TALLIS Afp

No, budite uvjereni da su engleske naslovnice u nadolazećim danima, jasno, rezervirane za Erlinga Haalanda. Ludost u režiji norveškog gorostasa nije viđena čak 54 godine! Naime, od 1970. nijedan igrač nije postigao počastio protivnika "petardom". George Best je taj prastari rekorder, u dresu Manchester Uniteda zabio je šest "komada" Northampton Townu.

Ipak će i Haaland po završetku utorka ući u rubriku "nitko nikada". Postao je prvi nogometaš koji je zabio pet golova u jednoj utakmici Lige prvaka i jednoj utakmici FA Kupa. U najjačem europskom natjecanju Europe učinio je to prošle sezone, kada je sa suprotne strane stajao Joško Gvardiol i RB Leipzig u 7:0 pobjedi u osmini finala Lige prvaka.

- Erling je ‘izgorio‘, njegova veza s Kevinom je savršena. Taj dvojac dovodi našu igru na višu razinu. Erling treba Kevina i Kevin treba Erlinga. Nije lako doći u Luton, vjerujte mi da znam o čemu govorim. - rekao je Pep Guardiola po završetku susreta, pa ponudio informacije o Jacku Grealishu, koji je zamijenjen u 38. minuti zbog ozljede.

- Čini se da su opet u pitanju prepone. To je drugi put da mu se događa ova ozljeda, nadam se da će biti dobro.

image

Erling Haaland

JUSTIN TALLIS Afp

Riječi hvale pokupio je i Mateo Kovačić. Bivši igrač Man. Cityja Paul Dickov ponudio je opširni komentar na igru hrvatskog reprezentativca.

- Veliki sam Kovačićev obožavatelj i on je vrhunski igrač, govorim to od prvog puta kada sam ga vidio. Bio je jako dobar i protiv Bournemoutha, pa ponovo sada. City teško dobiva utakmice kada nema Rodrija, sada im je to uspjelo. Kad si igrač poput Kovačića, suigrači te jako cijene. Pogodak? Bio je fantastičan, sjajan dodir, sjajna tehnika i odličan udarac. Vrhunski igrač - kazao je Dickov.

Linker
10. ožujak 2024 18:13