Dean Klafurić
 RANKO SUVAR/CROPIX Cropix
ON ZNA KAKO S DINAMOM

Ovaj je Hrvat Modre već dobio, a trebao je voditi - Omoniju?! ‘Istina, on i ja bili smo jedini kandidati‘

‘Je li me Berg nazvao da pita kako može pobijediti Dinamo? Još nije...‘, kaže hrvatski strateg.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. srpanj 2021. 13:36

Da se malo našalimo, jedan hrvatski trener je već u 3. pretkolu Lige prvaka. Hrvačkim rječnikom rečeno, položio je na obje plećke današnja dva trenerska suparnika - Damira Krznara i Henninga Berga. Dean Klafurić, naime, sa Slavenom Belupom pobijedio Dinamo na otvaranju HNL-a ove sezone, a dok je bio trener ciparskog Ethnikosa Achne, pobijedio je i Berga, Omonia je pala s 2:1 usred Nikozije. Bila je to jedna od većih senzacija ciparskog prvenstva, baš kao što je bila i pobjeda Farmaceuta u Maksimiru.

Ne samo to, ima još jedna zanimljiva priča vezana uz trenera Koprivničanaca...

- Henning Berg i ja bili smo dva jedina kandidata za preuzimanje Omonije. Na kraju se uprava Omonije odlučila za Berga. Sve su napravili dobro, Berg je napravio sjajan posao, uzeo je naslov, bio je s momčadi autor dobrih europskih rezultata - priča nam Klafurić.

Nije to jedina povezanost Klafurića i Berga. Obojica su bili treneri varšavske Legije, a isporučili su istovjetne rezultate, uzeli su poljsko prvenstvo i nacionalni kup. S obzirom na to da je Klafurić trener koji je na početku sezone pobijedio Modre, pitali smo ga je li ga možda nazvao Berg i pitao za tajnu kako pobijediti Dinamo?

- Nije nazvao, ha, ha, ha... Ma, razlika je u kvaliteti na strani Dinama, a također Krznarova momčad dolazi s dva pogotka prednosti. Ali, Omonia je organizirana, daleko najbolja ciparska nogometna momčad, igrači su im plaćeni između 200 i 400 tisuća eura godišnje, ako ne i više. Ali, Omonia ne izgleda kao tipična ciparska momčad jer ima ogroman postotak stranaca, a trener im je skandinavskog mentaliteta koji je kao igrač prošao Premiership i za trenera imao Sir Alexa Fergusona. Sve njegove momčadi koje je trenirao su mu bile disciplinirane i organizirane. Ciljano dovodi igrače, dokaz tome je dolazak Atiemwena baš iz Dinama, krilnog igrača koji ulazi u sredini i radi prostor za Lecjaksa. Ne otkrivam ništa novoga, opasni su na toj lijevoj strani, a Lecjaks igra puno bolje nego što je igrao u Dinamu, kad se nije snašao u redovima maksimirske momčadi. Lecjaks ima sjajan centaršut i dobar dribling na širokom prostoru kad dolazi iz drugog plana. Da, bivši igrač Dinama je velika opasnost...

Veli Klafurić da u Dinamu sve to dobro znaju, te da su se jako dobro pripremili za onu prvu maksimirsku utakmicu.

- Moram vam kazati da je jako teško igrati protiv Omonije koja igra u sustavu 4-4-2, spuštaju se u međulinijske prostore i nadiru s krilnim igračima. Tu bih posebno istaknuo Fotisa Papoulisa, koji je vrlo opasan u tom međulinijskom prostoru. Također, slovački reprezentativac Duriš zna zabiti pogodak. Dinamo ima dobar rezultat iz prve utakmice i Omonia mora igrati malo drukčije nego u Maksimiru. Mora biti otvorenija, a to će biti velika Dinamova šansa jer će se Krznarovoj momčadi otvarati dosta prostora. Modri bi se po svemu trebali plasirati u treće pretkolo Lige prvaka, ali, naravno, moraju biti oprezni jer Omonia je momčad koja može iznenaditi - zaključio je Klafurić.

Linker
15. svibanj 2024 05:20