TAKO MLAD

Ovaj dečko će vas oduševiti: Pogledajte dosad neviđeni video Messijevih početaka

Barcelona je rođendan svoje najveće zvijezde proslavila tako da su objavili video Argentinčevih vještina na terenu kad je imao duplo manje godina nego danas
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 24. lipanj 2015. 18:09

Lionel Messi, jedan od najvećih nogometaša u povijesti, danas slavi 28. rođendan. Barcelona je rođendan svoje najveće zvijezde proslavila tako da su objavili video Argentinčevih vještina na terenu kad je imao duplo manje godina nego danas.

Lijepo je vidjeti kako je14-godišnji Messi već tada gospodario na terenu, demonstrirajući široki dijapazon poteza koji će mu donijeti svjetsku slavu.

Danas je Argentinac najveća zvijezda svjetskog nogometa, a iza njegovog imena stoji niz trofeja koji izazivaju nevjericu. Barcina zvijezda je u karijeri osvojila 24 različite titule od čega valja izdvojiti sedam naslova u španjolskom prvenstvu, tri Kupa kralja te četiri Lige prvaka.

Za katalonski klub je u 514 nastupa zabio 423 gola, od čega 286 u španjolskom prvenstvu - toliko nije zabio nitko u povijesti Primere, a tek je Ronaldo taj koji se može makar približiti njegovim brojakama. Osim toga, Messi je 78 puta tresao je mrežu u Ligi prvaka, u čemu mu također nema premca u svjetskom nogometu. Lako se izgubiti u svim tim brojkama pa ćemo još samo spomenuti kako je za argentinsku reprezentaciju nastupio okruglih 100 puta te zabio 46 golova, a pritom Gaučose doveo do finala Svjetskog prvenstva.

Individualna priznanja koja je dobio također su brojna, ali najviše impresioniraju četiri titule najboljeg igrača na svijetu. Opet, da svih ovih trofeja nema, njegova igra bila bi ta koja najviše plijeni pažnju - način na koji se kreće, dribla, prolazi pokraj suparničkih igrača i zabija ponekad čovjeka ostavi bez riječi. Stoga možemo samo poželiti Messiju još puno zdravlja jer jednom kad napusti zelene travnjake (nogometne, ne životne) svijet nogometa će ostati siromašniji za velikog genijalaca.

Linker
22. rujan 2024 08:26