JORGE GUERRERO/AFP/PROFIMEDIA
TRENER OTKRIO

Otkrivena pozadina Rakitićevog odlaska: ‘Rekao sam mu, računam na tebe, a onda se drugi dan vratio u moj ured‘

Bivši Vatreni koncem siječnja je naprasno otišao u Saudijsku Arabiju
Piše: SNObjavljeno: 29. svibanj 2024. 09:05

Španjolski trener Quique Sánchez Flores napustio je Sevillu nakon što je u prosincu došao u Andaluziju u službi "vatrogasca". I uspio u svojoj misiji.

Preuzeo je momčad kojoj je prijetilo ispadanje iz elitnog ranga španjolskog nogometa i odveo ju u mirne vode. Mogla je Sevilla vjerojatno i do nešto boljeg plasmana od 14. mjesta, no sezonu je zaključila četirima uzastopnim porazima.

Rođeni Madriđanin sad je dao veliki intervju u kojem se dotaknuo brojnih tema, među njima i o odnosu s Ivanom Rakitićem, koji je ovog siječnja naprasno raskinuo ugovor s klubom i otišao u Saudijsku Arabiju.

- Bio sam vrlo izravan s Ivanom. Kad sam došao, obavio sam s njim dva razgovora na terenu nakon treninga, gdje mi je on iznijeo svoje viđenje sezone, na čemu mu se zahvaljujem jer je dao svoje mišljenje. Kad smo igrali vrlo važnu utakmicu Kupa kralja (op.a. protiv Atletico Madrida) i izgubili 1:0, došao je u moj ured i rekao mi vrlo pristojno i s poštovanjem: "Šefe, vidim da ne računate na mene i bolje je da to znate". A ja sam mu rekao: "Ne, računam, ali ne vidim niti jednog igrača koji je u izvanrednoj formi, nisi ni ti u ovom trenutku. Sve ovisi: nekad ćeš igrati od početka, nekad u sredini, nekad u završnici. Ono što ja tražim od tebe jest da mi pomogneš kao kapetan jer smo u situaciji koja iziskuje mentorstvo iskusnijih igrača - ispričao je Sánchez Flores pa nastavio:

image
PRESSINPHOTO/DDP USA/PROFIMEDIA

- Nakon toga je otišao iz mog ureda, a sutradan je ponovno došao i rekao mi da igrači moraju prepoznati kada više nisu spremni za neke stvari te da vjeruje da mora otići. Imam apsolutno poštovanje za njega - zaključio je.

Linker
06. lipanj 2024 18:50