afp
IRSKA

O'Shei zeleno svjetlo

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. svibanj 2012. 22:34

Sunderlandov 31-godišnji branič John O'Shea u nedjeljnom prvenstvenom ogledu protiv bivšeg kluba Manchester Uniteda morao je zbog ozljede napustiti igru već u 43. minuti.

Nakon što je iskusni branič šepajući napustio igralište krajem prvog poluvremena, menadžer ''crnih mačaka'' Martin O'Neill izjavio je nakon utakmice kako strahuje da bi O'Shea zbog ove ozljede mogao propustiti nastup na Europskom prvenstvu u dresu irske reprezentacije, koja će prvu utakmicu na Euru odigrati protiv Hrvatske. O'Neill je strahovao kako je O'Shea obnovio ozljedu lista s kojom je ove sezone i inače imao problema.

Ipak, klub je kasnije objavio kako je u pitanju ozljeda gležnja i da nema trajnih oštećenja, što znači da će se O'Shea normalno priključiti svojoj reprezentaciji na početku priprema.

O'Shea je bio kamen-temljac selekcije izbornika Giovannija Trapattonija u posljednjim dvama kvalifikacijskim ciklusima. Talijanski stručnjak uvijek je znao da ga može koristiti i kao desnog i kao središnjeg braniča, te bi njegov izostanak bio veliki udarac za Irsku.

Linker
24. rujan 2024 14:21