AP
MOU O FALCAU

'On je fantastičan igrač, ali zbog pakta Reala i Atletica, zabranjena meta'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. listopad 2012. 23:11

Trener madridskog Reala Jose Mourinho isključio je mogućnost dovođenja kolumbijskog nogometnog reprezentativca iz redova Atletico Madrida Radamela Falcaa.

Iako je Real jedan od klubova čije se ime medijski snažno povezivalo s potencijalnim dovođenjem kolumbijskog centarfora, jednom od najboljih napadača današnjice, to se prema Mourinhu neće dogoditi.

Razlog je nepisano pravilo da gradski rivali Real i Atletico međusobno ne posežu za tuđim igračima.

- Falcao je ključan igrač naših rivala, kao što je bio Sergio Agüero i stoga postoji neka vrsta pakta o neagresiji između Atletica i Reala. Stoga je Falcao mislim zabranjena meta. On je fantastičan igrač, imamo osjećaj i da je vrhunska osoba i sretan sam što je uspješan u Atleticu – rekao je Mourinho za portugalski dnevnik A Bolu.

Požurio je kontroverzni trener i demantirati da je Fabio Coentrao na izlaznim vratima kluba iako minutažu dobiva na kapaljku.

- Nedostaju mi vremena kada je laganje i izmišljanje u novinama bilo skoro poput zločina. Sada kada toga nema nalazimo se u situaciji gdje je vrlo lako lagati i izmišljati. Ipak, ne možemo pobjeći od situacije da Fabiju Coentrau nije lako. Međutim, ne postoji opcija da bi mogao otići u siječnju, ne tako davno je koštao 30 milijuna eura.

Komentirao je Mourinho i situaciju s prekaljenim stoperom Ricardom Carvalhom, čiji se transfer u QPR u kolovozu propustio realizirati.

- Mislio sam da želi otići. On je sjajan igrač, posebice za mene, jer sam ga imao u tri kluba. Ali s obzirom na njegovu ozljedu prošle sezone i činjenicu da Pepe i Ramos tvore možda najbolji obrambeni tandem na svijetu, manje igra. Ali odlučio je ostati u Madridu. Za mene to nije problem. Mogao bi biti rješenje, ali zna da će njegove prilike biti ograničene.

Linker
21. rujan 2024 23:24