AP
FELIX MAGATH O IVICI

'Olić želi promjenu, mogao bi se dobro uklopiti u naš Wolfsburg, želim i Rosickog'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. prosinac 2011. 11:51

U intervjuu za njemački dnevnik Bild trener Wolfsburgovih nogometaša Felix Magath potvrdio je da već u siječnju želi dovesti Tomaša Rosickog i Ivicu Olića.

- Olić bi se mogao dobro uklopiti. Primijetio sam da želi promjenu. Ovog ljeta igra svoj vjerojatno posljednji veliki turnir i želi ga dočekati u natjecateljskoj formi. Pitanje je samo što će o svemu tome reći Bayern – rekao je trener kluba u kojem za život već zarađuju trojica hrvatskih profesionalaca: Mario Mandžukić, Srđan Lakić i Hrvoje Čale.

- Kad je u pitanju Rosicki, radi se o odličnom igraču, napokon sasvim zdravom. Prije nekoliko godina za njega su se borili najbolji klubovi svijeta.

Postojećom momčadi Magath, potvrdio je opet kristalno jasno, nikako nije zadovoljan. Wolfsburg kolo prije kraja jesenskog dijela prvenstva drži 14. mjesto ljestvice sa tek 17 bodova iz 16 utakmica. Tri su boda samo Volfsburžani udaljeni od zone ispadanja.

- Ljetos smo realizirali samo jedan veliki transfer: Christiana Träscha. Svi su ostali bili mali. Kupovali smo tada širinu, sad moramo kupovati kvalitetu i talent. Treba nam ekstraklasan nogometaš, igrač oko čije bismo osobnosti gradili momčad.

Može li se reći da ste u ljetošnjem prijelaznom roku pogrešno kupovali?

- Ne, jer nismo potrošili puno. Zapravo smo se samo popunjavali.

Što će igrači iz postojećeg kadra reći kada vide da se s njima ne računa dugoročno?

- Ne vidim zašto bi tu postojao problem. Kad sam došao u klub, objasnio sam im da je cilj postati budesligaški prvak. Ne, naravno, odmah u prvoj sezoni, ali u skoroj budućnosti svakako. Jasno je da se svi neće moći nositi s tim pritiskom, te da će zbog toga neki otpasti.

- Također, želim da mojim kritikama shvate da očekujem od njih kvalitatvne iskorake. Moraju postajati bolji nogometaši, razvijati se, ako žele ostati u Wolfsburgu. Taj proces nije protekao kako sam očekivao. Očito je da će mi trebati više vremena za to na što sam računao – zaključio je trofejni trener koji je Volfsburžane u sezoni 2008/09, na krilima bosanskog tandema Džeko-Misimović, doveo do prvog naslova prvaka u povijesti kluba.

Linker
25. rujan 2024 21:32