KICKER

Olić solidan, Badelj blijed

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. studeni 2012. 14:05

Protekli vikend bio je prilično "slab" za hrvatske nogometaše u njemačkoj Bundesligi. Ocjenjena su svega dvojica, dok su preostali ili pratili susret s klupe ili se oporavljali od ozljede.

Najbolju je ocjenu prema Kickeru zaradio Ivica Olić, 2.5, koji je je sa svojim Wolfsburgom slavio na domaćem travnjaku s 3-1. Iako nije postigao ni asistirao za pogodak, Olić je bio neumoran trkač, koji je stvarao mnogo problema obrani momčadi iz Leverkusena. Srđana Lakića nije ni bilo u momčadi Wolfsburga.

Recimo i da je dvostruki strijelac Diego dobio najvišu moguću ocjenu - 1.

Drugi preostali ocjenjeni igrač je Milan Badelj, čiji je HSV odigrao 0-0 u gostima protiv Freiburga. Badelj je za svoju igru nagrađen prilično niskom četvorkom. Ivo Iličević zbog ozljede nije bio u sastavu hamburškog kluba.

Od preostalih hrvatskih igrača Ivan Perišić je pobjedu svoje Borussije Dortmund kod Augsburga (3-1) pratio s klupe, baš kao i Ivan Klasnić slavlje svog Mainza (2-1) protiv Nürnberga. Recimo i da Mario Mandžukić zbog bolesti nije ulazio u igru kod Bayerna (pobjeda protiv Eintrachta 2-0).

U momčadi kola nije se našlo mjesta ni za jednog hrvatskog igrača.

Linker
23. rujan 2024 07:31