ČETVRTFINALE LP

Olić dvostruki strijelac protiv Marseillea! Messiju je Milan poslužio za novi rekord

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. travanj 2012. 12:38
Olić s dva gola riješio Marseille



Hrvatski nogometni reprezentativac Ivica Olić i službeno je uveo njemački Bayern München u polufinale najjačeg klupskog natjecanja – Lige prvaka.

Naš je reprezentativac s dva pogotka Marseillu, u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka, osigurao 2-0 prednost bavarskom sastavu, koji je istu do kraja mogao još i "podebljati". Podsjetimo, prva utakmica u Fracuskoj završila je s 2-0 u korist Bavaraca.

Trener Bayerna Jupp Heynckes ostavio je strijelca 11 pogodaka u Ligi prvaka ove sezone, Marija Gomeza, na klupi, a priliku je dao Oliću od prve minute. Igrao je brzonogi napadač iz Davora usamljenu "špicu" i mora se priznati da se jako dobro snašao.

Trinaesta minuta bila je nesretna za gostujući sastav. Franck Ribery sjajno je prošao po desnoj strani Bayernova napada, ubacio oštru prizemenu loptu u šeasnaesterac koju Olić nije imao problema pospremiti iza Stevea Mandande.



Bayern Munich 1-0 Marseille by fasthighlights-2012

Slična situacija, ali s druge strane, dogodila se u 37. minuti. Alaba je kombinirao s Riberyjem, ubacio je, kao i Francuz, nisku prizemnu loptu u suparnički peterac, u kojem je Olić bio brži od Mandande i klizeći ju poslao u mrežu za 2-0. Zanimljivo, Olić je posljednjih pet pogodaka u Ligi prvaka postigao upravo francuskim momčadima. U sezoni 2009/2010 (travanj) Olić je postigao hat-trick Lyonu.



Bayern Munich 2-0 Marseille by fasthighlights-2012

Rezultat se do kraja susreta više nije mijenjao iako je Bayern imao još nekoliko vrlo izglednih prilika za postizanje pogotka. Bavarci su osigurali polufinale Lige prvaka protiv, vrlo vjerojatno, Real Madrida koji svoju utakmicu igra u srijedu (APOEL).

Recimo za kraj da je Olić zamijenjen u 74. minuti, ušao je Gomez, dok je Danijel Pranjić dobio priliku umjesto Tonija Kroosa od 67. minute drugog dijela.

Bayern - Marseille 2:0

Sudac: Svein Oddvar Moen (Norveška)

Strijelci: 1-0 Olić (13. as. Ribery), 2-0 Olić (37. as. Alaba)

Žuti kartoni: Alaba (Bayern); Mbia (Marseille)

Bayern: Neuer - Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba - Timoščuk, Luiz Gustavo - Müller (od 39. Rafinha), Kroos (od 67. Pranjić), Ribery - Olić (od 75. Gomez)

Marseille: Mandanda - Azpilicueta, Fanni, N’Koulou, Morel (od 46. Amalfitano)- Mbia, Cheyrou - A. Ayew - Valbuena, Brandao (od 74. Gignac) - Remy (od 63. Kaboré)

Liga prvaka, četvrtfinale, uzvrat:

Bayern - Marseille 2-0 (Olić 13, 37)

sveukupno: 4-0

Rekorder Messi i Barcelona preko Milana do polufinala



Nogometaši Barcelone pobijedili su na svom stadionu Nou Camp momčad Milana s 3-1 i plasirali se u polufinale Lige prvaka peti puta zaredom.

Barcelona je do pobjede i prolaza u polufinale, nakon što je prvi susret u Milanu završio bez golova, stigla potpuno zasluženo. Utakmica je bila baš onakva kakva se mogla i očekivati. Barcelona je imala 60 posto posjeda lopte. U udarcima je bilo 21-3, u udarcima u okvir gola 8-1 za domaćina…

Barcelona je od prve minute zagospodarila travnjakom i nizala napade. Lionel Messi je u prvih sedam minuta promašio dvije šanse, ali je u 11. minuti zabio prvi gol na utakmici, i to iz penala kojeg je sam i iznudio. Nakon pogreške Milanove obrane je povukao kontru malo iskosa s lijeve strane. Kada se očekivao udarac i egzekucija, Argentinac je pokušao poslužiti Xavija, procijenivši valjda da je ovaj bio u još boljoj situaciji. Xavi je reagirao pomalo konfuzno, ali se lopta opet odbila do Messija kojeg je oborio Antonini klizećim startom.

Vratar Milana Abbiati je pogodio stranu u koju će Messi pucati s bijele točke, ali je udarac bio suviše precizan. Bio je to Messijev 13. gol u Ligi prvaka ove sezone, čime je nadmašio dosadašnji rekord od 12 golova u jednoj sezoni, kojeg je postavio sam prošle sezone, kao i Nizozemac Ruud van Nistelrooy u Manchester Unitedu 2003. godine. Postao je Messi s 24 godine i 4 mjeseca najmlađi igrač u povijesti Lige prvaka koji je stigao do brojke od ukupno 50 golova u ovome natjecanju, te ukupno četvrti, nakon Raula, Van NIstelrooya i Thierryja Henryja. Kasnije je, opet s bijele točke, zabio i 51. odnosno 14. ove sezone, ali je prije toga Milan izjednačio…

Dogodilo se to u 32. minuti. Bivši Barcelonin napadač Zlatan Ibrahimović, koji se inače nije posebno istaknuo u ovoj utakmici, majstorski je uposlio Nocerina, koji je iskosa s desne strane prizemnim udarcem matirao Valdesa. No, ''rossoneri'' su imali samo devet minuta rezultat koji ih je vodio dalje. U 41. minuti je Messi zabio i drugi puta iz penala. Ovoga puta je tukao u drugu stranu, svoju desnu, odnosno u lijevi kut Abbiatija. Nizozemski sudac Kuipers je dosudio kazneni udarac jer je Nesta povlačio za dres Busquetsa nakon kornera. Suci takve situacije često ne ''sviraju'', ali Nizozemac je bio neumoljiv.



Barcelona 3-1 AC Milan - All Goals by goalsarena2012-3

Bolju igru je Barcelona u nastavku okrunila s još jednim golom, u 53. minuti, kojim je osigurala mirnu završnicu. Messijev udarac je blokirao Mexes, ali se lopta odbila do Inieste, koji je iskosa s lijeve strane zavrnuo loptu u suprotni kut vratara gostiju.

Thiago je u 69. minuti nakon odličnog dodavanja Messija mogao zabiti i četvrti pogodak katalonskog diva, ali je pucao kraj gola. Barcelona će u polufinalu igrati protiv pobjednika ogleda između Chelseaja i Benfice, koji svoj uzvrat četvrtfinala igraju u srijedu. Chelsea je slavio u Lisabonu s 1-0.

Barcelona - Milan 3:1

Sudac: Bjorn Kuipers. Pomoćnici: Sander van Roekel i Erwin Zeinstra (svi Nizozemska).

Strijelci: 1-0 Messi (11., 11m); 1-1 Nocerino (32., Ibrahimović); 2-1 Messi (41., 11m); 3-1 Iniesta (53.).

Žuti kartoni: Mascherano, Cuenca (Barcelona); Antonini, Nesta, Seedorf, Robinho, Mexes, Maxi López, Nocerino (Milan).

Barcelona: Valdés - Daniel Alves, Piqué (od 75. Adriano), Mascherano, Puyol - Busquets - Xavi (od 63. Thiago Alcântara), Iniesta - Fabregas (od 78. Keita) - Messi, Cuenca.

Milan: Abbiati - Abate, Nesta, Mexes, Antonini - Nocerino, Ambrosini, Seedorf (od 61. Aquilani) - Boateng (od 69. Pato, od 83. Maxi López) - Robinho, Ibrahimović.

Liga prvaka, uzvratna utakmica četvrtfinala:

Barcelona – Milan 3-1 (Messi 11 – 11 m, 41 – 11 m, Iniesta 53 /Nocerino 32), prva utakmica 0-0

Allegri: Drugi penal im je sudac poklonio



- Jedan penal smo Barceloni poklonili mi, a drugi im je poklonio sudac – komentirao je trener Milana Massimiliano Allegri nakon poraza 3-1 na stadionu Camp Nou…

Barcelona je do polufinala Lige prvaka stigla pobjedom u kojoj je Lionel Messi zabio dva gola iz penala. Prvi je sam iznudio, nakon što ga je u kaznenom prostoru srušio Antonini, a drugi je nizozemski sudac Kuipers dosudio jer je Nesta povlačio za dres Busquetsa nakon kornera. ''Rossoneri'' su puno prigovarali nakon te odluke, jer očito nisu navikli da suci dosljedno provode pravila, što često i ne čine…

- Šteta, taj drugi penal se dogodio u trenucima kada Barcelona i nije igrala posebno dobro, pred kraj prvog poluvremena. Oni su imali dva penala. Jedan smo im mi poklonili, a drugi sudac. Napravili smo dosta pogrešaka i imali puno netočnih dodavanja kada smo bili u situacijama utrčavanja u prazan prostor. Kod rezultata 1-1 osjetili smo svoju šansu za prolaz. Dakako, nakon što je Barcelona povela s 3-1, bilo joj je znatno lakše mirno privesti utakmicu kraju – izjavio je Allegri.

- Nije bilo lako otići na odmor nakon tog dubioznog penala. Još su imali i sreće kod trećeg pogotka, kako im se lopta odbila. Nakon toga se Barcelona opustila i protok lopte joj je bio puno bolji. Mi smo imali puno mogućnosti za stvaranje prilika, ali smo suviše griješili u dodavanjima i donosili neke pogrešne odluke – dodao je trener Milana.

Messi izjednačio rekord Altafinija iz sezone 1962/63



Argentinac Lionel Messi, nogometaš koji ruši rekord za rekordom, u srijedu se u uzvratnoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka protiv Milana još nekoliko puta upisao u knjige rekorda…

Messi je zabio dva gola iz penala u pobjedi domaće momčadi 3-1 vrijednoj plasmana u polufinale. Messi je dvama golovima stigao do brojke od 58 pogodaka u sezoni, odnosno od 14 ove sezone u Ligi prvaka. S tih 14 pogodaka u jednoj sezoni je izjednačio rekord koji je u sezoni 1962/63 u tadašnjem Kupu prvaka postavio danas 73-godišnji talijanski Brazilac Jose Altafini, noseći Milanov dres.

Nogometaš koji je igrao i za brazilsku i za talijansku reprezentaciju, zabio je te sezone oba gola u finalnoj pobjedi protiv Benfice 2-1. Milan je tada osvojio svoj prvi od ukupno sedam naslova prvaka Europe.

Gledajući samo Ligu prvaka, Messi je ove sezone s 14 pogodaka postao rekorder po broju golova u jednoj sezoni. Dosadašnji rekord od 12 golova postavio je prošle sezone i dijelio ga s Ruudom van Nistelrooyem koji je igrajući za Manchester United u sezoni 2002/03 također postigao 12 golova.

Isto tako, postao je Messi s 24 godine i 4 mjeseca najmlađi igrač u povijesti Lige prvaka koji je stigao do brojke od barem 50 golova u ovome natjecanju, te ukupno četvrti, nakon Raula, Van NIstelrooya i Thierryja Henryja. Messi je protiv Milana zabio svoj 50. i 51. gol u najprestižnijem klupskom natjecanju…

Kraj.



90+2. minuta - Messi je pokušao iz slobodnog udarca.

89. minuta - Ibrahimović se našao ui prilici, Valdes je opet brži.

87. minuta - Dani Alves je ubacio, Abbiati je ispustio loptu iz ruku, ali je od Messija bio brži Nesta. U sljedećem napadu Barcelone Adriano je imao odličnu priliku, ali je loše pucao.

85. minuta - Nakon dugo vremena Barcelona je došla do kaznenog prostora Milana, Abbiati je još jednom otklonio opasnost.

76. minuta - Duga lopta na Pata nije prošla, Valdes je na vrijeme istrčao.

69. minuta - Messi je namjestio priliku za Alcántara, koji se nije najbolje snašao i s nekoliko metara promašio je okvir gola.

57. minuta - Messi je opet bio u solo prodoru, pokušao je lobom iznenaditi Abbiatija.

53. minuta - GOOOL! Iniesta je pogodio za 3:1

49. minuta - Messi je srušen na 25 metara od gola, slobodni udarac izveo je Xavi, lopta je prošla pokraj vratnice.

46. minuta - Gužvu u 16 - ercu prouzrokovao je Ibrahimović, završio je na travi, ali sudac ovog puta nije dosudio 11 - erac.

Počelo je 2. poluvrijeme.

Kraj 1. poluvremena.

41. minuta - GOOOL! Messi je opet siguran s 11 metara.

40. minuta - Još jedan jedanaesterac za Barcelonu, Nesta je dobio žuti karton zbog povlačenja i sudac je pokazao na bijelu točku.

32. minuta - GOOOL! Nocerino je iskoristio trenutak nepažnje Barcelonine obrane i na Ibrahimovićevu asistenciju savladao Valdesa.

30. minuta - Dani Alves je tukao s 25 metara iz slobodnog udarca, lopta je otišla nisko i izvan okvira.

26. minuta - Dani Alves je prošao između Antoninija i Neste, ali je na vrijeme istrčao Abbiati.

25. minuta - Messi je pokušao s 15 metara iznenaditi iskusnog Abbiatija, ali bez uspjeha.

19. minuta - Xavi je izveo korner, lopta je preskočila cijelu obranu Milana i došla do Puyola, koji je nije uspio zahvatiti.

11. minuta - GOOOL! Messi je siguran iz jedanaesterca. To je Messiju 50. pogodak u Ligi prvaka i time je postao najmlađi nogometaš kojemu je to uspjelo.

10. minuta - Penal za Barcelonu. Messi je srušen u kaznenom prostoru.

5. minuta - Messi je prvi zaprijetio. Prošao je Argentican pola terene i uputio udarac u spremnog Abbiatija.

Utakmica je počela.

Linker
25. rujan 2024 08:29