MARKO TODOROV Cropix
I DALJE ĆE POSTOJATI

Ohrabrujuće vijesti za kultni klub! Direktor je na odlasku, ali tko su tajanstveni spasitelji?​

Još uvijek treba pričekati kako bi se vidjela nova klupska kadrovska križaljka
Piše: Ivica PezeljObjavljeno: 15. srpanj 2022. 18:15

Iz Zaprešića stižu ohrabrujuće vijesti vezane uz opstojnost Intera. Taj popularni klub duge tradicije (od 1929.) i dalje će postojati, a njegova seniorska momčad nastavit će članstvo u drugom nacionalnom nogometnom razredu. Zaprešićani će nastupati u novonazvanoj Prvoj ligi, te braniti treće mjesto osvojeno minule sezone...

Smiraj četvrtka i petak donijeli su vijesti o ulasku nove upravljačke garniture u prostorije stadiona u ulici Vladimira Novaka. Iz kojih odlazi dugogodišnji direktor Branko Laljak, osoba koja je sad već desetljećima bila znak prepoznavanja zaprešićkog kluba. Identitet novih lica zasad je još uvijek nedostupan javnosti. Istina, tiše ili glasnije spominju se neka imena, ali bilo bi se nesigurno povoditi tragovima koji lako mogu odvesti pogrešnim smjerom.

image
ZELJKO GRGIC Cropix

Za srijedu je najavljena klupska Skupština, nakon koje bi sve maske mogle biti suvišne. No, i debelo prije srijede bit će značajnih aktivnosti. Inter pod hitno mora formirati momčad i stručni stožer. To je u debelom zakašnjenju i uopće ne ohrabruje uoči sezone koja se ‘iza ćoška’ već nazire. Prošlosezonski kadar bio je i kvalitetan i uspješan, ali on je praktički raspušten. Marasović, Jelenić, Nekić, Mazalović, Rak, Pejić..., svi ti nositelji igre već su pronašli nove adrese, tako da o igračkom kontinuitetu u Interovoj postavi ne može biti ni govora. Krenut će se, dakle, od nule.

Ipak, netom navedena problematika moći će se nekako pokrpati, u ovom trenutku znatno je bitniji podatak da Inter nastavlja životom kluba koji će se uvijek moći ponosno osvrnuti na prošlost, ali imati nešto reći i u godinama koje slijede. Treba pričekati kako bi se vidjela nova klupska kadrovska križaljka, a potom prionuti radu na igralištu. Inter će tražiti put stabilizacije na poslovnom planu, u što vjeru pojačava podatak da su u ovotjednim pregovorima svoju rolu odradili i ljudi iz gradske vlasti. Ako se, dakle, dobro posloži upravljački mozaik, na potezu će biti trener i igrači, ma tko oni bili.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 06:10