CHICAGO - MAY 21: Dustin Byfuglien #33 of the Chicago Blackhawks reacts with teammates after scoring the game-winning goal in overtime to defeat the San Jose Sharks 3-2 in Game Three of the Western Conference Finals during the 2010 NHL Stanley Cup Playoffs at the United Center on May 21, 2010 in Chicago, Illinois. Jamie Squire/Getty Images/AFP== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
 AFP
NHL LIGA

Novo slavlje Chicaga

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. veljača 2013. 10:38

Hokejaši Chicago Blackhawksa nastavljaju nizati pobjede u skraćenoj NHL sezoni. U utorak navečer savladali su kod kuće Vancouver Canuckse 4-3 na penale, te tako osvojili najmanje bod u svakoj od 16 dosad odigranih utakmica na startu sezone.

Chicago je na time način izjednačio rekord Anaheim Ducksa iz sezone 2006/07 koji su prethodno bili jedina NHL momčad koja je osvojila najmanje bod u otvarajućih 16 utakmica u sezoni. Ducksi su spomenute sezone startali sa 12 pobjeda i 4 poraza u produžecima ili na penale i kasnije osvojili Stanley Cup.

- Ovo je nevjerojatan start. Jako smo sretni i zadovoljni. Dečki mogu biti ponosni na svoje postignuće i poziciju u kojoj se nalaze, posebice u sezoni koja broji 48 utakmica – komentirao je trener Blackhawksa Joel Quenneville, čija će momčad pokušati samostalno dohvatiti rekord u petak u utakmici protiv San Josea, a trenutno su na omjeru od 13 pobjeda i 3 poraza u dodanom vremenu.

Patrick Kane i Andrew Shaw zabili su penale za Blackhawkse koji su im na kraju donijeli pobjedu, dok je dvostruki strijelac u regularnom dijelu bio Marian Hossa, koji je ujedno i ozlijedio glavu početkom treće trećine u sudaru sa Jannikom Hansenom. Kod Vancouvera, kojem je ovo bio treći uzastopni poraz, istaknula su se braća blizanci Sedin, Daniel s golom i asistencijom, te Henrik sa dvije asistencije.

Aktualni prvaci Los Angeles Kingsi slavili su na gostovanju kod Edmontona 3-1, te tako došli do pete pobjede u zadnjih deset susreta. Kingsi su stigli u Edmonton kao 14-plasirana momčad Zapadne konferencije, ali njihova igra u ovom susretu potvrdila je najave kako im je forma u usponu iako se i dalje muče. Zabili su dva ili manje golove u čak 11 od 15 ovosezonskih utakmica, a ovoga su im puta pobjedu golovima donijeli Colin Fraser i Jeff Carter, dok je Jarret Stoll udarcem u praznu mrežu samo potvrdio trijumf.

Petu uzastopnu pobjedu ostvarili su Montreal Canadiensi koji su slavili sa 3-1 na gostovanju kod New York Rangersa. Iako su Rangersi poveli golom Antona Stralmana, Canadiensi su režirali preokret golovima Maxa Paciorettyja, Aleksa Galčenjuka i Raphaela Diaza.

Neuspješnu večer njujorških sastava upotpunili su Islandersi koji su izgubili na gostovanju kod Ottawe također s 3-1 u utakmici u kojoj su dvojica igrača Senatorsa zabili svoje prve golove u NHL karijerama – Andre Benoit i David Dziurzynski. U susretu se istaknuo i vratar Senatorsa Craig Anderson sa 38 obrana.

Na kraju dodajmo da su San Jose Sharksi prekinuli niz od sedam uzastopnih poraza 2-1 pobjedom na gostovanju kod St. Louisa. Za Sharkse su zabili Joe Thornton i Tim Kennedy, dok je Antti Niemi na vratima skupio 25 obrana. Niz od sedam vezanih poraza bio je za Sharkse najgori od studenog 2005. godine kada su zaredali sa čak 10 utakmica bez pobjede.

NHL liga, utorak:

Buffalo - Winnipeg 1-2

NY Rangers - Montreal 1-3

Ottawa - NY Islanders 3-1

Tampa Bay - Toronto 4-2

Nashville - Detroit 4-3, produžetak

St. Louis - San Jose 1-2

Chicago - Vancouver 4-3, penali

Edmonton - Los Angeles 1-3

Linker
23. rujan 2024 02:21