Slavlje igrača Feroterm-Čamber gradnje
 

 DAMIR KRAJAČ/Cropix
JOŠ JEDAN TRILER

Novo iznenađenje u Domu sportova, u drami sedmeraca ispao drugi favorit: ‘Sad osvajamo Kutiju‘

Feroterm-Čamber gradnja izbacio je Kerschoffset Kamgrad, a prije toga je u polufinale prošao i Biberon Koestlin
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 26. prosinac 2023. 22:44

Ispao je treći nositelj Poliklinika Milojević, a na kraju programa na Štefanje i drugi, Kerschoffset Kamgrad. Sjajan uspjeh napravio je Feroterm-Čamber gradnja prolaskom protiv favorita KK-a u šokantnom izvođenju sedmeraca.

Poveo je KK golom u 16. minuti nakon niza dobrih reakcija vratara Marka Pečeka i Dejana Rašića s obje strane. Prvi je kapitulirao Rašić nakon lijepog poteza Martina Šundova. Duga lopta i udarac u okvir vrata, potom spremna reakcija i spremanje otpatka u mrežu.

U 25. minuti je stiglo izjednačenje, nagrađen je Feroterm za hrabru igru, Darko Ivanković vratio je rezultat u egal. Matej Fideršek je u 28. sjajnim udarcem zatresao gredu, imao je Feroterm sreće. Isto kao i u 35. kad je Robert Grbić s druge vratnice promašio cijela vrata.

image

Ivan Matan, Martin Šundov

DAMIR KRAJAČ/Cropix

Zvonimiru Šućuru obranio je Peček prvi sedmerac, potom je Kristijan Grbeša tukao iznad vrata, prvi je zabio Josip Govorko pa i Žiga Čeh. Treća serija nije bila presudna, Mateo Kozarić je pogodio vratnicu, a Rašić obranio Ivanu Gotovcu. U četvrtoj i petoj su zabili i Govorko i Čeh, u šestoj je Govorko zabio, dok je Čehu udarac obranio junak Rašić...

- Inače sam iz Hercegovine, a u Zagrebu sam studirao od 2005. do 2010. Ne postoji nešto veće od ovog, kad pogledaš s druge strane, reprezentacija Slovenije s nekoliko pojačanja i mi ih prođemo i uđemo u polufinale. Stalno putujemo na relaciji Hercegovina - Zagreb, vraćamo se doma, srijeda je radni dan pa se u četvrtak vraćamo i ostajemo za petak i finale. Da, moramo osvojiti Kutiju, bit će snage, moramo je naći. Proučavao sam suparnike koji su već raspucavali sedmerce ove godine na turniru, ali, jasno, trebalo je i sreće - pričao je oduševljeni vratar Rašić nakon sjajnog uspjeha.

image

Denis Totošković, Marko Gašpar

DAMIR KRAJAČ/Cropix

Prije toga, treći dvoboj dana bio je najspektakularniji, bio je to dalmatinsko-hercegovački sudar dva posljednja osvajača Kutije. Krešimir Keta Bandić bio je najbolji 2021. predvođen Josipom Božinovićem, koji je u utorak branio boje branitelja titule iz 2022. Biberon Koestlina, pobjednika polufinala u kojem ne bi bio nezaslužen i prolaz njihovih suparnika.

Zašto je Toni Jelavić danas jedan od najboljih hrvatskih malonogometaša vidjeli smo u 3. minuti. Zvijezda makarskog Novog vremena i reprezentativac Hrvatske u futsalu, fenomenalnim je udarcem s desetak metara doveo BK u vodstvo.

image

Toni Jelavić

DAMIR KRAJAČ/Cropix
image

Josip Sesar, Rafael Ferreira Lima

DAMIR KRAJAČ/Cropix

Momčad složena u počast prerano preminulog vratara Zrinjskog i Širokog Brijega nije se ni pomislila predati. Sredinom prvog dijela Adnan Kalajdžić dvaput je izašao pred vratara Luku Pavlovića, dvostrukog pobjednika u tim dvobojima. Nastavili su se Ketini napadi, bilo je to vrijeme opasnog življenja za branitelja naslova, koje je nakratko prekinuo Jelavić promašenim zicerom. Idealnu šansu za izjednačenje 31 sekundu prije kraja poluvremena imao je Josip Sesar, no njegov udarac iz kaznenog udarca s deset metara nije pronašao cilj.

Na početku nastavka opet je zabriljirao Pavlović obranivši udarac Luki Sutonu, a onda u 31. minuti klasični trenutak ‘‘tko će kome, nego svoj svome‘‘. Duga lopta na Božinovića i majstorski trzaj glavom za povećanje prednosti Biberona. Uslijedio je još jedan krasni sportski potez, iz poštovanja prema svojim bivšim suigračima Božinović nije htio proslaviti pogodak.

image

Adnan Kalajdžić

DAMIR KRAJAČ/Cropix
image

Franco Jelovčić, Josip Sesar

DAMIR KRAJAČ/Cropix

Romano Vlaho je 60-ak sekundi prije kraja krasno zabio za Ketu i donio mu nadu. Dvadesetak sekundi kasnije malo je nedostajalo do izjednačenja, dva pokušaja Sesara i dvije nove, ključne, obrane Pavlovića...

- Kako god da je završila utakmica, pobijedila bi jedna od mojih momčadi. Keta je pokazao koliko je kvalitetna momčad, koliko su prava klapa i stvarno su nas namučili, svaka im čast. Znao sam da će biti jako teško, ali ipak ne ovako teško. Na kraju smo imali i sreće, idemo sada što je moguće dalje. Poliklinika Milojević je ispala, otvorilo nam se malo u borbi za obranu naslova, no već u polufinalu nas čeka novi ogroman posao. Sea Wolf nije nimalo slučajno među četiri najbolja - uoči dalmatinskog okršaja vrijednog finala Kutije naglasio je Božinović.

Linker
28. travanj 2024 09:05