Gianni Infantino
 DMITRIY GOLUBOVICH Anadolu Agency Via Afp
‘TO JE NEADEKVATNO‘

Novi veliki udarac za predsjednika FIFA-e! Čeferin ga već odbio, a sad su mu ‘crveno‘ dali i igrači

Ideja o tome da se SP odigrava svake dvije godine dobila je još jedan žestoki palac dolje.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 14. rujan 2021. 22:14

Globalni sindikat igrača FIFPRO rekao je da je FIFA-ina ideja da se Svjetsko prvenstvo održava svake dvije godine "neadekvatna" i nikako ne rješava zabrinutost zbog prevelikog opterećenja igrača. FIFPRO je rekao da svako proširenje kalendara mora uključivati ​​odgovarajuće mjere zaštite zdravlja igrača, te da bi se reforme trebale usredotočiti na razvoj jednako muškog i ženskog nogometa.

"Bez dogovora igrača, koji oživljavaju sva natjecanja na terenu, takve reforme neće imati potreban legitimitet. Trenutačna rasprava na ovu temu ponovno slijedi pogrešan proces i pristup", navodi se u priopćenju,

Glavni tajnik FIFPRO-a Jonas Baer-Hoffmann jasno je poručio.

"Još je jednom frustrirajuće što se o specifičnom i temeljnom utjecaju na žensku igru ​​raspravlja kao o nusproizvodu, a ne legitimnom procesu s jedinstvenim potrebama i mogućnostima."

Podsjećamo, UEFA je već odbacila tu ideju, a njezin predsjednik Aleksander Čeferin upozorio je da bi europske nacije mogle bojkotirati Svjetsko prvenstvo ako to postane dvogodišnji događaj, dok je južnoamerički CONMEBOL rekao da je to "vrlo neodrživo".

Azijska nogometna konfederacija pozdravila je studiju izvedivosti, dok je Konfederacija nogometa Sjeverne, Srednje Amerike i Kariba rekla da podržava stvaranje novog kalendara. Predsjednik Konfederacije afričkog nogometa Patrice Motsepe rekao je da bi se rasprave trebale nastaviti "na otvoren način". No, Europa i Južna Amerika su rekli ne, znamo što to znači. Sad su uz njih čvrsto stali i igrači...

Linker
26. travanj 2024 12:00