ANGELOS TZORTZINIS/AFP/PROFIMEDIA Angelos Tzortzinis/afp/profimedia
NE MOGU OBUZDATI NAVIJAČE

Novi sramotni neredi u Grčkoj: Huliganski sukob završio pucnjavom, troje ranjenih, preko 70 uhićenih

Sve se dogodilo ispred stadiona Panathinaikosa za koji igra i naš Tin Jedvaj
Piše: SnObjavljeno: 14. srpanj 2024. 10:38

Nove šokantne scene u Grčkoj koja očito ima velikih problema s huliganima jer se veliki incidenti ponavljaju svako toliko. Ovoga puta, huligani su se sukobili na ulici Tsocha odmah ispred stadiona na kojem su prijateljski susret trebali igrati Panathinaikos i AEK Larnaca, piše grčka Protothema.

Neredi su završili pucnjavom, a epilog su tri ozlijeđena i više od 70 uhićenih. Prema policijskom izvješću sukob između organiziranih skupina navijača je eskalirao kada je jedan od navijača izvukao pištolj i pucao čovjeku u nogu.

Nastala je panika i borba s naoružanim napadačem u kojoj su još dvije osobe ranjene. Jedan je pogođen u abdomen, dok je drugi propucan u ruku. Sva trojica prevezena su u bolnicu gdje im se pruža liječnička pomoć.

Policija je ubrzo stigla do stadiona i uhitila više od 70 ljudi. Mnogi od uhićenih imaju već policijski dosje zbog huliganskih ispada i drugih prekršaja i kaznenih djela. Grci tvrde kako tamošnja policija prati navijačke skupine od kojih mnoge funkcioniraju kao kriminalne organizacije.

Utakmica je na kraju ipak odigrana, a Panathinaikos, za koji igra i naš Tin Jedvaj, je slavio s 3:1.

Linker
08. rujan 2024 21:13