PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia
BAŠ IH NE IDE

Novi šok za Chelsea, klub tone, a sada je i zvijezda najavila kraj karijere: ‘Ne znam što će se dogoditi‘

‘Razmišljao sam o tome kad bih se želio umiroviti, koji će mi klub biti posljednji‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 30. listopad 2023. 20:59

Unatoč ogromnim ulaganjima, smjenama trenera i dovođenju brojnih novih igrača, Chelsea i dalje stagnira. Romana Abramoviča mnogi su kritizirali, a njegov je nasljednik Todd Boehly pokazao koliko je ruski oligarh zapravo bio uspješan u raspolaganju svojim novcem.

I dok napaćeni navijači iz tjedna u tjedan gutaju gorke pilule, danas se pojavila još jedna vijest koja je neke među njima šokirala, iako se ne može reći da je neočekivana.

Naime, skori kraj karijere najavio je iskusni stoper Thiago Silva.

image
JUSTIN TALLIS Afp

- Približava se kraj moje karijere... Nije lako – rekao je 38-godišnji Brazilac.

U londonskom klubu je od 2020. godine, prije toga je izgradio ime u Milanu i Paris Saint-Germainu. Za reprezentaciju Brazila odigrao je 113 utakmica i postigao sedam pogodaka.

- Razmišljao sam o tome kad bih se želio umiroviti, koji će mi klub biti posljednji, o obitelji. Moja djeca igraju u Chelseaju. Usredotočen sam samo na moju posljednju sezonu ugovora u Chelseaju, ne znam što će se dogoditi sljedeće – izjavio je Silva.

Prokomentirao je i rad pod novim menadžerom Mauriciom Pochettinom.

- Treba nam vremena kako bismo napredovali. Pod Pochom treniramo jače, trčimo više – kazao je brazilski stoper.

U karijeri je Thiago Silva osvojio brojne trofeje, između ostalih i Ligu prvaka s Bluesima 2021. godine, a manje je poznato da je u mladosti želio odustati od nogometa.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Razlog je bila misteriozna bolest zbog koje je odjednom postao vrlo slab, a tek po dolasku u moskovski Dynamo ispostavilo se da je riječ o tuberkulozi.

U jednoj moskovskoj bolnici Silva je dva mjeseca bio izoliran kako se zaraza ne bi proširila. U bolnici je ukupno proveo 24 tjedna, a kad se vratio kući u Brazil rekao je majci da odustaje od igranja nogometa.

Kako baš i nije znao raditi druge stvari, majka ga je uvjerila da mu je najbolje ipak pokušati ponovno. Poslušao je njen savjet i postao jedan od najboljih obrambenih igrača u 21. stoljeću...

Linker
26. travanj 2024 02:07