HRVATSKI SUPARNICI

Novi razlog za zabrinutost: Pomlađena Belgija poigrala se s Nizozemskom!

Siniša Mihajlović, treći izbornički "rookie" u ovom društvu, večeras se na beogradskoj Marakani morao zadovoljiti remijem protiv Trapattonijeve tvrde Irske
Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 16. kolovoz 2012. 01:12

Vatreno krštenje na klupi belgijske repezentacije Marc Wilmots pamtit će po pobjedi protiv Nizozemske (4-2), u dvoboju obilježenom preokretima. Pomlađeni “crveni vragovi” poveli su pogotkom Genkova napadača Bentekea s ruba peterca, da bi gosti blitzkriegom početkom nastavka u dvije minute stigli do vodstva (strijelci Narsingh i Huntelaar).

Detonator velikog preokreta i domaćinova slavlja u posljednjoj četvrtini meča zove se Dries Martens, nogometaš koji je lani postigao 21 prvenstveni pogodak za PSV. On je prvo izjednačio rezultat, a u sljedeće četiri minute sa dvije asistencije ( Lukaku, Vertonghen) režirao pobjedu svoje momčadi protiv “najdražeg neprijatelja”.

Pobjedom je startao i drugi izbornički debitant iz naše kvalifikacijske skupine za SP 2014. Bivši Dinamov i Hajdukov stoper Goce Sedloski je kao v.d. šef uskočio u cipele smijenjenog Johna Toshacka te na stadionu Kralja Filipa nadvisio Litvu rezultatom 1-0.

Siniša Mihajlović, treći izbornički “rookie” u ovom društvu, večeras se na beogradskoj Marakani morao zadovoljiti remijem protiv Trapattonijeve tvrde Irske. U dvoboju bez golova Srbija se predstavila kao miks stare garde ( Ivanović, Kolarov, Kuzmanović, Stojković) i “no name” igrača na široj međunarodnoj mapi ( Ignjovski, Nastasić, Tadić). Utakmica je bila lišena ritma i nije mogla zadovoljiti apetit domaće publike. Srbija je, inače, bolje izgledala u nastavku igre kada je izbornik predstavio svoju inačicu tika-taka nogometa, bez pravog napadača.

Otočki suparnici Hrvatske u sljedećem ciklusu pokazali su sinoć različita lica. Wales je s premierligaškim zvijezdama ( Bale, Ramsey, Allen, Bellamy) u rosteru kapitulirao pred svojim navijačima protiv BiH (0-2), dok je šarena škotska momčad protiv Australije okrenula minus u uvjerljivu 3-1 pobjedu. Škotski ustanak iz mrtvih potaknuo je centarfor trećeligaša Hudddersfielda, Jordan Rhodes, atraktivnim pogotkom glavom.

Prijateljske nogometne utakmice:

Wales – BiH 0-2 (Ibišević 21, Stevanović 54)

Makedonija – Litva 1-0 (G. Pandev 54)

Srbija – Irska 0-0

Škotska – Australija 3-1 (Rhodes 29, Davidson 61-ag, McCormack 76 / Bresciano 18)

Belgija – Nizozemska 4-2 (Benteke 20, Mertens 75, Lukaku 77, Vertonghen 80 / Narsingh 54, Huntelaar 55)

Linker
22. rujan 2024 06:53