DRUGA RUNDA PREGOVORA

Novi izbornik Azerbajdžana! Prosinečkog u Bakuu očekuje još samo potpis ugovora

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 25. studeni 2014. 00:46

Robert Prosinečki na korak je do preuzimanja klupe Azerbajdžana! Upravo tako tvrde mediji u Bakuu, koji su jučer objavili da je Prosinečki već stigao u glavni grad, smjestio se u hotelu Marriott i započeo “skeniranje” stanja u tamošnjem nogometu. Čak je i službena stranica Azerbjadžanskog saveza objavila da je Prosinečki u Bakuu i da će uživo gledati susret Hazara iz Lenkarana i Neftčija, koji se u ponedjeljak igrao u tamošnjoj prijestolnici.

“Gospodin Prosinečki došao je na drugu rundu pregovora oko preuzimanja izborničke klupe, a prije toga upoznat će se s nogometnom industrijom u Azerbajdžanu”, pisalo je na službenoj stranici Saveza.

Znači, nema više dvojbe, Prosinečki je vrlo blizu novoga posla. Jasno, službeno vodstvo Saveza to neće potvrditi dok ugovor nije potpisan, ali tamošnji mediji govore da je Žuti 95, neki kažu i 99 % njihov novi izbornik.

Podsjetimo, prijašnji izbornik Berti Vogts dobio je otkaz nakon poraza 0:6 od Hrvatske u Osijeku sredinom listopada i otada traje potraga za njegovim nasljednikom. Ime Roberta Prosinečkog među prvima je iskočilo na popis potencijalnih kandidata, a i on je sam priznao kontakte, no onda se priča na neko vrijeme ugasila. Njega su počeli spominjati i kao mogućeg nasljednika Sušića na klupi BiH, a kroz azerbajdžanski eter prošlo je 20 do 25 imena. Od Tardellija i Mancinija do Halilhodžića i Trapattonija. Svi su oni kotirali kao mogući Vogtsovi nasljednici, međutim, izgleda da je Prosinečki stigao najbliže tome. Odgovara većini želja Saveza, mlad je, stranac, veliko nogometno ime, a uz to je prihvatio i najvažniji uvjet - živjet će većim dijelom u Bakuu. Što s Vogtsom nije bio slučaj, on je novac primao gledajući reprezentativne kandidate na televiziji u Njemačkoj. Također, navodno je Prosinečki, kažu medijski izvori bliski Savezu, podastro najbolji i najtemeljitiji plan i program razvoja azerbajdžanskog nogometa, što se njima očito jako dopalo.

Prosinečki je tu drugu rundu pregovora započeo sinoć, nakon spomenute utakmice, a već bi se danas moglo znati je li se dogovorio ili nije.

Naravno, dok ne potpiše, svašta može iskrsnuti. Spomenimo da će, preuzme li klupu Azera, protiv Hrvatske voditi momčad 3. rujna iduće godine u Bakuu.

Linker
22. rujan 2024 03:58