DAMJAN TADIC/CROPIX
POGLEDAJTE GOLOVE

Novi centarfor Hajduka zabio dva gola na debiju, nije bilo dovoljno, Ljubičić u 90. promašio zicer!

Jedan napadač Hajduka, Slovenac Jan Mlakar, bio je junak, drugi, mladi Marin Ljubičić, tragičar...
Piše: Zdravko Reić/Jutarnji list, Sportske novostiObjavljeno: 17. srpanj 2021. 20:58

LOKOMOTIVA - HAJDUK 2:2 (Soldo 42', Dabro 47' / Mlakar 29', 55')

LOKOMOTIVA 4-3-3: Santini - Cipetić, Soldo, De Haas, Miličević - Cokaj, Đira (od 57. Pivarić), Marić - Kačavenda (od 88. Maleš), Dabro (od 88. Florucz), Ibrahim (od 70. Stojković)

HAJDUK 4-2-3-1: Kalinić – Lovrencsics (od 82. Dellova), Vušković, Elez, Čolina – Vuković, Čuić (od 61. Atanasov) – Sahiti (od 73. Jairo), Livaja, Biuk (od 82. Ljubičić) – Mlakar

Zagreb, stadion u Kranjčevićevoj. Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac), Gledatelja: 887.


Hajduk nije uspio na startu u novu sezonu svladati Lokomotivu, rezultat je bio 2-2 poslije zanimljive, živahne igre u kojoj je sa dva postignuta gola zablistao Slovenac Jan Mlakar. Splićani su ipak dominirali na terenu, ali nissu tu svoju supremaciju materijalizirali pobjedom. No, domaćini su zasluži taj osvojeni bod, žilavo su se borili, čak su početkom drugog poluvremena uspjeli preokrenuti, makar na kratko, rezultat u svoju korist.

Hajduk je poveo u 29. minuti nakon lijepe kombinacije Sahiti Lovrencsics - Sahiti, koji je u dubinu, okomito dodao Mlakaru, to je bila matna asistencija, koju je mladi Slovenac iskoristio, vratar Lokomotive Krševan Santini bio je nemoćan.

Gol za 0:1:

A Lokomotiva je došla do izjednačenja u 42. poslije prekida, izveo ga je s lijeve strane Enis Čokaj, pogodio je svog stopera Nikolu Soldu, on je iz teške situacije tjemenom prebacio loptu preko glave, ona je uz lijevu vratnicu upala u mrežu Lovre Kalinića.

Gol za 1:1:

Hajduk je bio bolji, kad su Splićani postigli vodeći pogodak činilo se da će Lokomotiva teško doći do izjednačenja. Utisak je bio da iz igre nisu mogli, ali su zato iz prekida uspjeli. Međutim, dojam je bio pogrešan, jer domaćini su ipak poveli iz akcije, bolje je kazati na račun individualne sposobnosti mladog Dabre.

U 47. minuti stoper Hajduka Elez krivo je odbio loptu, primio je Dabro, naletio prema Vuškoviću, izigrao ga i manirom pravom strijelca poslao loptu u mrežu Kalinića.

Gol za 2:1:

No, ubrzo je Hajduk ipak izjednačio. Kreator akcije je bio mladi Stipe Biuk, on je ušao između dva, tri obrambena igrača Lokomotive, tako da je na lijevom boku ostao usamljen Livaja, uslijedila je idealna paralelna asistencija, Mlakar je uklizao i spakirao loptu u mrežu za 2-2.

Gol za 2:2:

Do kraja su obje momčadi nastojale doći do pobjedonosnog pogotka, bez uspjeha. Idealnu priliku je imao Marin Ljubičić u 90+2., ali je iz blizine glavom promašio vratar Lokomotive. Hajduk je imao žestoku podršku svojih navijača.

PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE!

90'+2' - Što je sada promašio Marin Ljubičić! Jairo je probio desni bok i fantastično centrirao u peterac, Livaju je bio prekratak, ali iz drugog se plana ubacio mladi hajdukovac i potpuno sam glavom prebacio čitav gol... hvatao se glavu odmah, bilo mu je jasno da je mogao donijeti pobjedu Splićanima. Gotov je susret u Kranjčevićevoj, svakome po bod!

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

88' - Posljednje izmjene na Kranjči... Kod Lokosa će u svlačionicu Dabro i Kačavenda, mijenjaju ih austrijski veznjak Raul Alexander Florucz i bivši igrač Rijeke, Zagreba, pa i Lokomotive, veteran Mate Maleš.

85' - Vušković se sada odvažio na udarac! Prošla je ta lopta kroz šumu nogu, no siguran je Santini.

84' - Marić je ružno startao na Livaju, mogao je Hajdukov napadač proći i puno gore... opravdano je Lokomotivin veznjak dobio žuti karton.

82' - Izlaze Biuk i Lovrencsics, odigrali su izvrsnu utakmicu i Torcida ih je nagradila aplauzom, a zamijenit će ih Ljubičić i Dellova.

81' - Dobru je akciju zakuhao Stojković, ispali su Hajdukovi braniči, no loše je završnicu realizirao Cipetić...

76' - Kakvu utakmicu igra Soldo! Na svakoj je lopti, sjajno reagira i gospodari kaznenim prostorom, a uz to je, ne zaboravimo, bio i strijelac prvog pogotka za Lokose... sada je Jairov ubačaj po tko zna koji put pametno očistio glavom.

73' - Sahiti izlazi iz igre uz pljesak s tribina, u igru će Jairo.

70' - Cokaj se namjestio na udarac i dobro opalio, ali - ravno u Kalinića!

70' - Nova zamjena u momčadi Lokomotive. Ibrahim ne može nastaviti susret, a nove HNL minute upisat će talentirani 17-godišnji Luka Stojković.

68' - Prvi žuti karton dobio je Lukas Kačavenda zbog prekršaja s leđa na Lovrencsicsu. Apsolutno opravdano.

65' - Ponovno se Ibrahim Aliyu žali na ozljedu kvadricepsa, privremeno je izvan igre i traje kraći prekid.

61' - Reagira odmah i Gustafsson. U igri je Atanasov, izašao je Čuić.

57' - Prva zamjena kod Lokosa. Ušao je Josip Pivarić umjesto nevidljivog Đire.

Gol za 2:2:

55' - GOOOL! Biuk je napravio 'pola' posla i ispremiješao obranu Lokosa, zatim pronalazi Livaju koji isprve traži Mlakara na drugoj vratnici, a slovenski napadač u padu dodaje svoj drugi gol u HNL debiju! Sjajno funkcionira tandem Livaja-Mlakar...

54' - Cokaj ponovno prijeti nakon što su Lokosi u dva poteza izbacili cijelu Hajdukovu obranu... Gustafsson je vidno nezadovoljan i priprema zamjene.

50' - Ne odustaju hajdukovci! Livaja centrira, Sahiti pokušava glavom, međutim i to prolazi pored gola.

49' - Strašna šansa za Hajduk! Livaja je šutirao iz blizine, a Santini se istaknuo fantastičnom intervencijom! U nastavku pokušava i Mlakar, odlazi to preko gola...

Gol za 2:1:

47' - GOOOL! Elez je grubo pogriješio i predao loptu Lokosima, a Dabro je driblingom prevario Vuškovića te zatim sjajno poentirao za preokret u Kranjčevićevoj!

46' - Nema promjena u sastavima na početku drugoga dijela.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Dobar nogomet gledali smo u prvom dijelu na 'Kranjči'. Poveli su hajdukovci nakon sjajne akcije koju je debitantskim pogotkom okrunio slovenski napadač Jan Mlakar. Kad se već mislilo da će Bijeli na odmor otići s prednošću, stvari je na početak vratio Nikola Soldo udarcem glavom nakon centaršuta Enisa Cokaja.

45'+2' - Za kraj je Livaja još jednom zaprijetio glavom, ali ravno u Santinijeve ruke.

45' - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

Gol za 1:1:

42' - GOOOL! Cokaj je sjajno centrirao iz slobodnjaka, a Nikola Soldo glavom je samo prebacio taj ubačaj i pogodio suprotni kut za izjednačenje u Kranjčevićevoj!

37' - Ibrahim Aliyu se nakon jednog slaloma požalio na ozljedu zadnje lože. 'Pokrpali' su ga fizioterapeuti i nastavit će susret nigerijski napadač.

Gol za 0:1:

29' - GOOOL! Fantastičnu akciju odigrali su hajdukovci... Lovrencsics i Sahiti izigrali su cijelu obranu Lokosa, a završnim je pasom albanski napadač gurnuo Mlakara u šansu, Slovenac je sve to budno pratio i zatresao mrežu u svom HNL debiju za Hajduk!

22' - Bizarna situacija na 'Kranjči'! Santini je nepotrebno pokušao spasiti jednu izgubljenu loptu, sve je to vrebao Sahiti i pokušao iznenaditi vratara Lokosa te je u obostranoj borbi za loptu došlo do sudara u kojoj je deblji kraj izvukao napadač Hajduka... pridigao se na kraju i sve će biti u redu, no izgledalo je vrlo ozbiljno u prvi mah.

18' - Majstorski je Lovrencsis vanjskom pokušao pronaći Mlakara, ali u zadnji trenutak čisti to branič Lokosa Branimir Cipetić...

11' - Zagužvalo se u šesnaestercu Lokosa, opet je aktivan bio Livaja, a Lovrencsics je odlučio raščistiti situaciju i pogodio - službenog snimatelja iza gola!

6' - I odmah uzvraća Hajduk! Mlakar je uklizao na Livajin centaršut, lopta je išla u mrežu, a s gol-crte čisti to Miličević!

5' - Lokosi prvi prijete! Cokaj je šutirao iskosa i natjerao Kalinića na intervenciju. Hajdukovci nastupaju u rezervnim, zlatnim dresovima. S tribina odjekuje skandiranje vjernih pripadnika Torcide.

​1' - Počeo je susret u Kranjčevićevoj. Glavni sudac je Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca.


17.45: Stigli su sastavi! Hajduk će HNL sezonu otvoriti sa svim pojačanjima. U najjačoj trenutnoj postavi nema nigerijskog napadača Samuela Eduoka za kojega trener Jens Gustafsson smatra kako nije dovoljno spreman.

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

Na klupi Lokosa debitirat će Silvijo Čabraja. Odlazak talentiranog 17-godišnjeg Roka Šimića nastojat će nadomjestiti Marko Dabro u vrhu napada.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. rujan 2024 19:29