JAVIER SORIANO Afp
SABOTER KYLIAN

Nova zvijezda Real Madrida od 100 milijuna eura otkrila: ‘Mbappe me nagovarao da ne idem na Bernabeu‘

Postao je druga najskuplja prodaja u povijesti Monaca, upravo iza Kyliana Mbappea...
Piše: SNObjavljeno: 14. lipanj 2022. 16:30

Španjolski i europski prvak Real Madrid prije nekoliko dana je u svoje redove za 100 milijuna eura doveo sjajnog francuskog nogometnog reprezentativca Aureliena Tchouamenija iz AS Monaca. Tchouameni je potpisao ugovor s Los Blancosima na šest godina, a klub ga je u utorak u službeno predstavio svojim navijačima.

Tchouameni je tako na press konvefernciji za medije govorio o mnogim stvarima, a među ostalim je otkrio i jedan zanimljivi detalj. Naime, novo pojačanje Reala kazao je kako ga je Mbappe u jednom trenutku nagovarao da ne odlazi u Madrid.

- Pokušao me nagovoriti da odbijem Real, nazvao me jer je znao da ću otići iz Monaca, a on je odlučio ostati u Parizu. Nisam razmišljao niti sekunde, odmah sam mu rekao da je Real moja želja broj jedan i on je to shvatio. Ovo je najbolji klub na svijetu, nije me strah konkurencije - otkrio je Tchouameni.

image
JAVIER SORIANO Afp

Sama izjava po sebi i ne bi bila toliko zanimljiva, ali činjenica je da je i sam Mbappe u jednom trenutku odbio odlazak u Real i to kada su ga svi već vidjeli na Bernabeu. Francuski napadač ipak je odlučio ostati u PSG-u koji mu je zauzvrat dao bogati ugovor, ali i mogućnost sudjelovanja kod odabira momčadi.

Kada je u pitanju Tchouameni, on je tako postao druga najskuplja prodaja u povijesti Monaca, upravo iza Kyliana Mbappea, koji je u kolovozu 2017. potpisao s PSG-om za 180 milijuna eura. Proglašen za najboljeg mladog igrača Ligue 1 u sezoni 2020./21. nakon što je iz Bordeauxa došao u Monaco za 16 milijuna eura, Tchouameni je bio vrlo tražen, a Liverpool i PSG također su se natjecali da ga dovedu. Za Monaco je odigrao 50 utakmica u svim natjecanjima u sezoni 2021./22. te je zabio pet golova i upisao tri asistencije.

Linker
30. travanj 2024 07:54