Igrači Portugala

 Alexandre Gomes, Alexandre Gomes/zuma Press/profimedia
DRAMA U ZAVRŠNICI

Nova senzacija na SP-u, ovo će se svidjeti i Hrvatskoj: Branitelj naslova ispao 14 sekundi prije kraja

Ako hrvatska reprezentacija prođe Argentince, idući protivnik bit će Kazahstan
Piše: SN/HINAObjavljeno: 26. rujan 2024. 19:06

Novi dan, nova senzacija na uzbekistanskom Svjetskom prvenstvu u futsalu! Nakon Španjolaca, u osmini finala ispao je i aktualni prvak svijeta Portugal, a vijest se uvelike tiče i reprezentacije Hrvatske.

Naime, Kazahstan je porazio Portugalce 2:1 pogotkom 14 sekundi prije kraja utakmice i upravo će oni biti protivnici Hrvatske u slučaju da naši reprezentativci u petak (početak u 17:00) savladaju Argentinu. U tom smislu, može se reći da se Hrvatskoj "otvorilo". Naravno, samo u slučaju da Argentinci ne opravdaju ulogu favorita pa zarade četvrtfinale...

Kazahstan je poveo pogotkom Čingiza Jesenamanova u 11., da bi Portugal izjednačio preko Zickyja Tea u 21. minuti. Junak Kazahstana naziva se Dauren Tursagulov, koji je iskoristio dodavanje Arnolda Knauba i u samoj završnici matirao jedne od glavnih favorita natjecanja.

Ranije u četvrtak je Maroko pobijedio Iran 4-3 čime je izborio četvrtfinalnu utakmicu protiv Brazila. Brazilci su nakon tri lake pobjede u skupini, između ostaloga su svladali i Hrvatsku 8-1, u osmini finala nadigrali Kostariku 5-0.

Poznat je još jedan četvrtfinalni par, međusobno će igrati Ukrajina i Venezuela koja je šokantno u osmini finala svladala Španjolsku 2-1.

Osim Hrvatske i Argentine u petak će još utakmicu osmine finala odigrati Francuska i Tajland od 14.30 sati. Pobjednika tog ogleda u četvrtfinalu čeka Paragvaj.

Linker
26. rujan 2024 20:07