KALADZE O HRVATSKOJ

'Nisu nepobjedivi i nemaju top klasu! Ma vraga bi nam bod bio odličan. Želimo pobjedu'

Hrvatska nije nepobjediva. Hrvati nemaju niti jednog top igrača, top klasu. Bit će to teška utakmica, ali ne samo za nas već i za Hrvatsku, kaže bivši branič Milana
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 24. ožujak 2011. 22:46

Sada je otklonjena i posljednja vjerojatnost; nakon što su svi pristigli u kamp odnedavno glavnog gruzijskog ponosa, liječnici su ustvrdili:

- Kaladzea još i možemo osposobiti, Ananidzea nikako.

Time je riješen i posljednji misterij, iako je Gruzija pala u kolektivni “afan”. Ananidze, gruzijski Modrić, glavna je uzdanica reprezentacije te bi se njegov izostanak morao itekako osjetiti.

- Koga nema... znate već - ipak se ne da Kecbaja.

Promptno je pozvan Aleksandr Koškadze, no njegovo će se ime teško naći u zapisniku. I stoga je Kecbaja pričekao liječnički konzilij pa potom odveo momčad na stadion Borisa Paičadzea, gdje je podijelio markere i razdvojio momčadi kako bi odigrale međusobni susret.

Nakon kojeg su naši gruzijski kolege zaključili: “Žuti su dobili Crvene 4:1 (Gogua, Hizanišvili, Gelašvili, Dvališvili / Guruli), a Žuti bi, s jednom zamjenom, trebali istrčati u subotu protiv Hrvatske.”

Radi se o momčadi u formaciji 4-2-3-1: Revišvili - Salukvadze, Hubutija, Kaladze, Amisulašvili - Gogua, Hizanišvili - Daušvili, Iašvili, Kobiašvili - Dvališvili.

- Vidjet ćemo, taj lijevi gležanj i dalje me probada, ali ovu smo utakmicu čekali jako, jako dugo. Sve ću dati, ali i trpjeti da bih zaigrao - kaže Kaladze, kapetan i spiritus movens reprezentacije.

Hrvatsku smatra snažnom, ali...

- ...nikako ne nepobjedivom. Uostalom, nikoga na svijetu ne smatram nepobjedivim. Hrvati su snažni, izbalansirani, možda nemaju niti jednog top igrača, top klasu, ali je skup vrlo dobrih igrača ukomponiranih u organiziranu cjelinu.

Kaladze kao autoritet podiže glas:

- Čitam da se u javnosti, ali i unutar nas stvara svojevrstan konsenzus da je bod dobar, odličan. Ma vraga je odličan! Takav je pristup neprihvatljiv. Jedino stav i misao o pobjedi može donijeti velike trenutke ovoj reprezentaciji - odlučan je Kaha.

Ali izostanak Ananidzea...

- Što to znači? Džano jest jedan od lidera i najboljih igrača ove momčadi, no sada je prava, jedinstvena prilika za igrače iz drugog plana da uđu i nametnu se, pokažu zašto se nalaze u ovom kadru. Bit će to zanimljiva i teška utakmica, ali ne samo za nas već i za Hrvatsku - zaključio je ratnički Kaladze i odlično odao stanje cijele nacije.

Ne zovu ih bez razloga Križari..

Linker
20. rujan 2024 00:59