Ulrich Hufnagel/imago Sportfotodienst/profimedia
KATASTROFALNI POČETAK

Ništa od ‘braka iz snova‘. Utapa se ikonski klub, legenda Reala hladno spustila slušalicu: ‘Prokleta vremena!‘

Iako prema njima gaji posebne osjećaje, trenutno razmišlja o drugoj avanturi
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 02. listopad 2023. 17:00

Schalke tone sve niže. Nakon samo jedne sezone provedene u Bundesligi klub iz Gelsenkirchena vratio se u drugi razred njemačkog klupskog nogometa, te se trenutačno nalazi na 16. mjestu koje vodi u doigravanje za opstanak.

Thomas Reis je otpušten nakon katastrofalnog starta u novo prvenstvo, no jasno je da on nije jedini krivac. U odnosu na prošlu sezonu otišla je velika većina igrača, a klupsko vodstvo nije uspjelo okupiti kvalitetan kadar koji bi jamčio brzi povratak u elitno društvo.

U potrazi za novim stručnjakom Schalkeovi su čelnici okrenuli i broj Raula Gonzalesa, Realove legende koja se po završetku igračke karijere posvetila trenerskom poslu.

Trenutačno Raul vodi drugu momčad Reala, a na poziv sa sjevera Njemačke odgovorio je negativno.

- Trenutačno nije pravi trenutak za to – kazao je Raul, čije riječi prenosi Sport Bild.

Raul je u redovima Rudara iz Gelsenkirchena proveo dvije uspješne godine, u 97 nastupa postigao je 40 pogodaka.

- Schalke će kao klub sa svojim fantastičnim navijačima uvijek imati ogromno mjesto u mom srcu. Dvije godine ovdje bit će nezaboravne - kazao je jednom prilikom bivši španjolski reprezentativac.

U nekim drugim okolnostima, bio bi to ‘brak iz snova‘. No, trenutačno Raulu ne treba takva avantura, a pitanje je tko će se uopće prihvatiti ovog teškog posla. Momčad je u velikom problemu, ostvarila je tek dvije pobjede u osam nastupa s 18 primljenih i tek 13 postignutih pogodaka.

‘‘Ovo su prokleto teška vremena u Schalkeu‘‘, zaključuje se u članku Sport Bilda.

Linker
29. travanj 2024 18:33