Blackburn Rovers' Nikola Kalinic (R) celebrates his goal against Aston Villa during their English League Cup semi-final soccer match at Villa Park in Birmingham, central England, January 20, 2010. REUTERS/Darren Staples (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER)
 Reuters
NIKOLA KALINIĆ DEMANTIRA

'Nisam na transfer-listi, ali bih volio da mi Keane objasni zašto ne računa na mene'

Imam još dvije godine ugovora i ako se do ljeta ne promijeni situacija pronaći ću novi klub. Jedina je istina da sam nezadovoljan statusom, jer ne igram, kaže Kalinić
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 13. travanj 2011. 16:52

Nikola Kalinić prvi je strijelac Blackburna ove sezone u Premiershipu. Postigao je pet pogodaka u 16 utakmica, ali nije mu to pomoglo da izbjegne klupu. Četvrtu utakmicu zaredom nije u kombinacijama trenera Steve Keanea, s tim da je dvije posljednje odsjedio na tribinama. Takav status bio je znak da engleski tisak Kalinića preseli na transfer-listu Blackburn Roversa.

- Nema govora o transfer-listi kako tisak na Otoku piše. Imam još dvije godine ugovora i ako se do ljeta ne promijeni situacija pronaći ću novi klub. Ali, nitko me nije stavio na transfer-listu. Zvalo me puno prijatelja iz Hrvatske, eto prilike da ih sve umirim - ispričao je Kalinić i dodao: - Jedina je istina da sam nezadovoljan statusom, jer ne igram.

Gdje je puklo na relaciji menadžer Keane - Kalinić, teško je odgonetnuti. Na početku mandata Keanea, koji je u prosincu prošle godine zamijenio Allardycea na klupi Roversa, igrao je Kalinić u kontinuitetu. Zabio je i dva pogotka protiv WBA (3:1), ali od početka ožujka nema ga 'na mapi’.

- Cijela je momčad u krizi, ne znam kako ćemo se izvući. Od 23. siječnja nismo dobili utakmicu. Gotovo tri mjeseca smo bez pobjede, a sada nam slijedi težak raspored. Osam je kola do kraja, ali menadžer Keane priliku uporno pruža Santa Cruzu, zatim 33-ogodšnjem Robertsu i godinu dana mlađem Benjaniju. Iz hrvatske perspektive zvuči čudno da, primjerice, igra Benjani kojemu ugovor istječe u lipnju ove godine, a ne igra Kalinić, 10 godina mlađi igrač koji ima još dvije godine ugovora.

- Tko će znati klupsku politiku, ali bitno je da se Blackburn spasi od ispadanja. To je sada najvažnije, a ja bih volio da mi se objasni zašto sam po povratku s utakmice reprezentacije sasvim gurnut u stranu. Nije ugodan osjećaj...

Linker
19. rujan 2024 20:38