LIONEL URMAN/DDP USA/PROFIMEDIA
ČEKA SE RASPLET

Niko Kovač nije se javno očitovao, ali jasno je da u njegovoj momčadi za Vatrenog nema mjesta...

Hrvat se morao vratiti u Wolfsburg, premda ga većina navijača više ne želi vidjeti u zelenom dresu
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 30. lipanj 2022. 18:39

U petak i subotu Marin Pongračić odradit će liječničke i osnovne testove uoči početka priprema, a u ponedjeljak će se pridružiti momčadi s kojom Niko Kovač već desetak dana intezivno radi. Što će bi s Pongračićem, hoće li ostati u Wolfsburgu ili će karijeru nastaviti negdje drugdje još je neizvjesno, ali potpuno je jasno da povratak u zeleni dres donosi vrlo veliki teret za obje strane.

Podsjetimo da je protekle sezone hrvatski reprezentativac bio na posudbi u Borussiji Dortmund i da je u jednom razgovoru bio vrlo negativan prema klubu s kojim ga ugovor veže do 2024. godine. Mislio je Pongračić da će Borussia otkupiti njegov ugovor i praktički je porušio mostove za povratak među Vukove, ali to se na kraju nije dogodilo. Crno-žuti nisu aktivirali izlaznu klauzulu od 9 milijuna eura, nego su se okrenuli drugim rješenjima, doveli su dva reprezentativca Njemačke Sülea i Schlotterbecka na pozicije stopera.

Pongračić se morao vratiti u Wolfsburg, premda ga većina navijača ne želi više vidjeti u zelenom dresu, ne samo zbog spomenutog intervjua, nego i činjenice da je podnio tužbu protiv kluba zbog, po njemu, neisplaćenih bonusa.

Budućnost u Wolfsburgu nije baš svijetla, no tko zna kako će se sve rasplesti, jasno da bi klub bio sretan kada bi pronašao kupca za 24-godišnjeg stopera velikog potencijala, ali i problematičnog što se ponašanja tiče. No, za sada ponuda nema, devet milijuna eura u ovom trenutku ne izgledaju realno i Wolfsburg će morati smanjiti potraživanja žele li se riješiti igrača koji je u dubokoj sjeni.

Niko Kovač nije se javno očitovao o sunarodnjaku, ali pogledamo li igrački kadar Wolfsburga jasno je da za Pongračića nema mjesta, Maxence Lacroix i Sebastian Bornauw su startni stoper, a za tu poziciju kokuriraju još i Micky van den Ven, pa čak i Bartol Franjić, a navodno bi trebao doći još jedan središnji branič. Ipak, do ne riješe njegov status Pongračić će konkurirati za prvu momčad i po svemu sudeći otići će sljedeći tjedan u austrijski Seefeld gdje Vukovi nastavljaju pripreme.

Linker
24. travanj 2024 03:33