ZABIO 15. PUT

Nikica Jelavić vodi Rangerse prema naslovu, treba im samo još jedna pobjeda!

Nogometaši Waltera Smitha u pretposljednjem su prvenstvenom kolu na svom Ibroxu pobijedili goste iz Dundeeja 2-0, te se time približili na korak od obrane naslova prvaka
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 11. svibanj 2011. 01:05

Fantastičnu golgetersku i igračku formu nastavlja hrvatski reprezentativac u redovima škotskog prvaka Glasgow Rangersa Nikica Jelavić. Zabio je 25-godišnji centarfor u 37. prvenstvenom kolu Dundee Unitedu. Nogometaši Waltera Smitha u pretposljednjem su prvenstvenom kolu na svom Ibroxu pobijedili goste iz Dundeeja 2-0, te se time približili na korak od obrane naslova prvaka nakon kiksa Celtica kod Invernessa prije tjedan dana. S utakmicom viška Rangersi bježe gradskim rivalima četiri boda kolo prije kraja. U posljednjem kolu, ove nedjelje, Rangersi moraju pobijediti kod Kilmarnocka da bi bili sigurni u naslov.

Vrlo razigrani i raspoloženi Nikica Jelavić doveo je domaće u vodstvo svojim 15. ovosezonskim prvenstvenim pogotkom u 21. minuti. Pogodio je stražnjim dijelom glave s 8,9 metara udaljenosti nakon ubacivanja ljevonogog Whittakera s desne strane.

Konačan je rezultat u 25. minuti postavio Jelavićev suigrač u napadu Kyle Lafferty.

Hrvatski je nogometaš tijekom dvoboja, koji je uz ovacije stadiona napustio u 86. minuti, imao još pregršt dobrih akcija i pokušaja udaraca prema golu. Zamijenio ga je El-Hadji Diouf.

Škotski Premiership, 37. kolo:

Rangers – Dundee United 2-0

Aberdeen – St. Mirren 0-1

Johnstone – Hamilton 1-0

Redoslijed: 1. Rangers 90, 2. Celtic 86 (-1), 3. Hearts 63 (-1), 4. Dundee United 58...

Linker
24. rujan 2024 19:17