RALF IBING Dpa Picture-alliance Via Afp
Löw na udaru

Nijemci potpuno okrenuli leđa izborniku nakon debakla! Velika anketa otkriva pravo stanje stvari

Čak 41% čitatelja misli da Njemačka na Euru uopće neće proći skupinu na Europskom prvenstvu
Piše: SNObjavljeno: 02. travanj 2021. 13:39

Čak 87% Nijemaca želi da izbornik njemačke nogometne reprezentacije Joachim Löw napusti izborničku klupu 'Elfa' prije početka Eura.

Löw je ranije najavio odlazak s izborničke klupe nakon 14 godina nakon Europskog prvenstva, ali velika anketa Sport Bilda otkriva u kojoj je mjeri izgubio podršku u domovini.

2:1 poraz od Sjeverne Makedonije u kvalifikacijama za SP bio je za mnoge Nijemce kap koja je prelila čašu. U Bildovoj anketi glasalo je više od 250.000 čitatelja i svega njih 13% daju podršku izborniku.

Čak 41% čitatelja misli da Njemačka na Euru uopće neće proći skupinu u kojoj se nalaze zajedno s Francuskom, Portugalom i Mađarskom. Svega 7% čitatelja daje šanse Njemačkoj da se probije do polufinala, a 5% da će izboriti veliko finale.

Nakon poraza od 65. reprezentacije svijeta njemački mediji Löwa su dočekali na nož, pa je tako Sport Bild poraz okarakterizirao 'sramotnim', a Suddeutsche Zeitung je naveo kako su nakon njega njemački navijači 'pretrpjeli traumu'.

Četverostruki svjetski prvaci do Eura imaju samo dvije prijateljske utakmice, protiv Danske i Latvije u lipnju, a kontinentalno prvenstvo otvaraju 15. lipnja protiv Francuske.

Linker
27. travanj 2024 15:16