Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi (2ndR) is congratulated after scoring his team's first goal against Mallorca during their first league football match between Barcelona and Mallorca at Camp Nou Stadium on October 3, 2010 in Barcelona. AFP PHOTO/ LLUIS GENE
 AFP
TOTALNI NOGOMET

NEZAPAMĆENO: Barcelona protiv Mallorce prvi prekršaj napravila u 86. minuti!?

Ujedno, to je bio prekršaj u napadu, na sredini terena, lagano odgurivanje Bojana Krkića u skoku sa Mallorcinim stoperom
Piše: Dean BauerObjavljeno: 05. listopad 2010. 14:36

Nogomet, onaj profesionalni, prvoligaški i na vrhunskoj europskoj razini ne mora nužno biti gladijatorska borba u kojoj će se za bod/ove ukoliko je nužno 'ići’ i kramponima u kost. Pa niti onda kada vam baš ne ide sve 'od nogu’, kada 98.000 ljudi nestrpljivo i ultimativno traže gol, pobjedu.

Jedan od oglednih primjera visokokvalitetnog, a istodobno oku lijepog nogometa, te povrh svega nesvakidašnjeg uvažavanja suparnika u smislu korektnog ponašanja (fair-playa) je Barcelona. No, ono što su Katalonci odigrali minule nedjelje u prvenstvenom domaćem ogledu s Mallorcom (1:1) ipak nadilazi sve dosadašnje rekorde. Barcelona je naime tek u 86. minuti utakmice napravila prvi prekršaj! Ujedno, to je bio prekršaj u napadu, na sredini terena, lagano odgurivanje Bojana Krkića u skoku sa Mallorcinim stoperom.

U redu, činjenica da je prvak Španjolske svih 90 minuta žestoko pritiskao suparnički gol (omjer posjeda lopte u prvom poluvremenu nevjerojatnih 90%-10%), redao priliku za prilikom sigurno da je donekle išao na ruku domaćinima koji nisu ni trebali raditi odveć prekršaja. Ali opet... prvi 'faul’ tek u 86. minuti!?

Naravno, mnogi treneri ovakvim brojkama ne bi bili odveć dojmljeni jer bi tu pronašli 'nedostatak želje, siline’. Međutim, gledajući cijeli susret Barcelone i Mallorce takva ocjena jednostavno ne stoji. I još jedan podatak. Na kraju utakmice u kojoj su domaćini rezultatski podbacili, izgubili 2 boda, suprotno pisanjima nekih domaćih web stranica, s prepunih tribina Camp Noua se nije čuo niti jedan zvižduk! Navijači su jednostavno uvidjeli kako su im miljenici silno željeli, trudili se, trčali, borili se, stvarali prilike, no jednostavno - to nije bila njihova večer za golove.

Kultura. Sportska kultura navijanja kao i korektnog ponašanja prema igri i suparniku.

Linker
25. rujan 2024 03:41