Jesus Navas

 PRESSINPHOTO/DDP USA/PROFIMEDIA
‘NE BI MI PALO NA PAMET‘

Nevjerojatan preokret u Sevilli. Predsjednik se pokajao i ponudio ikoni doživotni ugovor, stigao mu odgovor

Navijači su u 48 sati prošli kroz oproštaj legende kluba, ispriku predsjednika i sklapanje dogovora
Piše: SNObjavljeno: 18. svibanj 2024. 14:53

Jesus Navas je u srijedu, činilo se tada, odigrao 689. i posljednju utakmicu u dresu voljene Seville. Teren je napustio u suzama, ispraćen ovacijama s tribina, a sinoć se oglasio na društvenim mrežama, objavivši emotivnu, oproštajnu poruku od kluba iz andaluške prijestolnice.

"Dragi navijači Seville, ovo je tužan dan za mene. Nisam mislio da će ovaj dan ikad doći. Ne mogu vjerovati. Sevilla je moj dom i nisam dobio nijedan poziv od kluba da produljim ugovor. Nijedan. Nula poziva. Nemam ništa dogovoreno s nekim drugim klubom. Sevilla je moja ljubav", Navasove su riječi u oproštajnoj objavi.

Navedene izjave šokirale su nogometnu javnost, mnogima nije bilo jasno zašto Navasu nije ponuđen novi ugovor, a onda je uslijedio veliki preokret. Naime, pritisak je očito došao i do predsjednika Seville, Jose Marie del Nide Carrasca, koji je Navasu pred svima ponudio doživotni ugovor!

"Nudim mu doživotni ugovor tako da može igrati ovdje onoliko dugo koliko on to želi, a onda može nastaviti raditi u kojoj god ulozi želi jer on zaslužuje biti u Sevilli koliko god želi"

- Ne bi mi palo na pamet kao čovjeku, kao navijaču Seville ili kao predsjedniku suprotstaviti se najvećoj legendi kluba. Ali ne mogu ni dozvoliti da u povijesne anale bude zapisano da Jesus ne ostaje zato što Sevilla to ne želi. Ovo je bio jedan veliki nesporazum i preuzimam odgovornost za njega jer znam da Jesus pati - poručio je Carrasco na konferenciji za novinare.

Iskupljenje je potražio ponudivši Navasu vječnu vezanost s klubom.

- S ove pozicije mu nudim doživotni ugovor tako da može igrati ovdje onoliko dugo koliko on to želi, a onda može nastaviti raditi u kojoj god ulozi želi jer on zaslužuje biti u Sevilli koliko god želi. Ako ostane pri svojoj odluci, poštovat ću to i napraviti sve da dobije oproštaj kakav je zaslužio, ali nadam se da će Jesus nastaviti s nama jer on to zaslužuje i Sevilla će mu dati što god on želi.

Nije dugo trebalo čekati na odgovor 38-godišnjeg Španjolca.

- Nisam oklijevao niti sekunde potvrdno odgovoriti na prijedlog predsjednika moje Seville. Moja je želja da nastavim igrati do prosinca u tranziciji kako bih pomogao momčadi. Tada ću odlučiti objesiti kopačke o klin u dresu koji sam oduvijek sanjao nositi, odjeven kao igrač Seville - poručio je Navas i dodao:

- Sljedećih nekoliko mjeseci, mojih zadnjih u ulozi profesionalnog nogometaša, neću biti plaćen. Plaća dogovorena s predsjednikom bit će donirana Zakladi.

Tako je cijela priča završila na najbolji mogući način. Navijači Seville u 48 su sati prošli kroz oproštaj legende kluba, ispriku predsjednika i ponudu doživotnog ugovora, a na kraju i potvrdu o ostanku Navasa.

Španjolac je karijeru započeo u Sevilli 2003. godine i do danas postao igrač s najviše nastupa u povijesti kluba. Tek je četiri godine bio u Engleskoj, u razdoblju od 2013. do 2017. igrao je za Manchester City.

Linker
06. listopad 2024 15:31