GABRIEL BOUYS Afp
Iskusna i gladna mladost...

Nema straha u Realu nakon odlaska Modrića, Casemira i Kroosa! Ovo je trojac koji će ih naslijediti

Uspješna "smjena straže" koja se u potpunosti tek treba dogoditi temelji se na iskustvu novih protagonista
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 08. svibanj 2022. 10:27

Madridskom Realu doslovno cvjetaju ruže, uzeli su Primeru, na dobrom su putu prema novom naslovu prvaka Europe. Najveći dio toga što su ove sezone uradili ide na račun preporođenog Karima Benzeme, no prava snaga momčadi je u središnjici polja gdje i dalje ordinira stari trojac Casemiro-Modrić-Kroos. Njih su trojica zajedno stari puno jedno stoljeće i ma tko na to kako gledao, smjena generacije je neminovna. Carlo Ancelotti ipak nimalo ne brine jer već ima rezervno rješenje. Legitimni nasljednici su Federico Valverde, Eduerdo Camavinga i Dani Ceballos, tako tvrdi prestižni "As":

- Smjena generacija je savršena ako je između igrača i njegove "zamjene" desetetak godina razlike. A to je upravo ono što dijeli Casemira (30 godina), Kroosa (32) i Modrića (36) te s druge strane Camavingu (19), Valverdea (23) i Ceballosa (25).

Carlo Ancelotti dijelom i zbog toga tvrdi da Real Madrid ima zajamčenu budućnost.

Uspješna "smjena straže" koja se u potpunosti tek treba dogoditi temelji se na iskustvu novih protagonista unatoč njihovoj mladosti. Najbolji primjer je odlični Camavinga. Kao profesionalac, francuski Angolanac odigrao je 124 utakmice u Rennesu i Realu, od toga 17 u Ligi prvaka i Europskoj ligi. U posljednjim uzvratima protiv Chelseaja i Cityja bio je na odličnom nivou.

Isto tako, Urugvajac Valverde mogao bi za svoju zemlju nastupati na OI (U-23), a ipak je već sada zaslužio mjesto u prvoj postavi Urugvaja za skorašnji SP. "El Halcón" (Sokol) nije bio u glavnim ulogama, no, zatvorit će sezono s otprilike 150 odigranih utakmica za Real i uvijek je bio na nivou.

Treći član trija, Dani Ceballos, je nogometaš čija se budućnost radikalno promijenila u zadnjih mjesec dana. Do travnja je na terenu dobio samo 75 minuta, a sada je relevantan eksponat momčadi. Pomogao je s klupe protiv Chelseaja i Cityja, bio je u prvoj postavi u Pamploni i u 4-0 pobjedi protiv Espanyola. Ugovor mu ističe uskoro, 2023., te će ovog ljeta, ali i ranije, razgovarati s Ancelottijem. Kako sada stvari stoje, on ozbiljno na njega računa.

Linker
28. travanj 2024 14:32