Rio Ferdinand, Wayne Rooney i Theo Walcott

 HRVOJE POLAN Afp
POVLAČENJE IZ NOGOMETA

Nekoć velika zvijezda objavljuje kraj karijere, Vatreni ga pamte po hat-tricku kojim je prekinut čudesan niz

Uvršten je u reprezentaciju Engleske sa 17 godina, prije nego što je uopće debitirao u Premiershipu
Piše: SNObjavljeno: 17. kolovoz 2023. 22:54

Bivša zvijezda Engleske i Arsenala Theo Walcott slobodan je igrač otkako ga je otpustio Southampton ranije ovog ljeta. Prema talkSPORT-u, očekuje se da 34-godišnji Walcott odmah objavi svoje povlačenje iz nogometa.

Od odlaska iz St. Mary‘sa krajem lipnja povezivalo ga se s nekoliko klubova. Bournemouth i Reading bili su potencijalni kupci ovog ljeta, međutim Walcott je umjesto toga navodno odlučio objesiti kopačke o klin i uskoro bi to trebao objaviti.

image

Theo Walcott protiv Dinama, 16. rujna 2015.

KIERAN MCMANUS Dppi Via Afp

Krilni napadač započeo je karijeru u Southamptonu prije nego što je kao 16-godišnjak 2006. potpisao za Arsenal za 12 milijuna funti. Zatim je uvršten u reprezentaciju Engleske na Svjetskom prvenstvu kasnije te godine sa 17 godina, prije nego što je uopće debitirao u Premiershipu.

Walcott je proveo 12 godina s Topnicima, postigao je 108 golova u 397 nastupa i osvojio tri FA kupa. Nakon što je otišao u Everton 2018., vratio se u klub iz djetinjstva Southampton 2021. Prije nego što je Walcottov ugovor istekao na kraju prošle sezone, Sveci su ispali iz Premiershipa.

image

Luka Modrić i Theo Walcott

DENIS LOVROVIC Afp

Walcott je također zabio osam golova u 47 utakmica za Englesku, uključujući hat-trick protiv Hrvatske 2008. Bio je to prvi poraz Vatrenih na domaćem terenu u službenim utakmicama od osamostaljenja.

Bio je i član Gordog Albiona na Euru 2012., nastupivši u sve četiri utakmice.

Linker
29. travanj 2024 04:43