Christian Riganò (lijevo)

 Screenshot (YouTube, Teletruria TVweb)
NEDOSTAJE MU NOGOMET

Nekoć je harao jednom od najjačih nogometnih liga, a sad su ga prepoznali na gradilištu: ‘Da, to sam ja‘

U Serie A debitirao je s 30 godina, ali svoj prvi nastup među elitom neće pamtiti po dobrome
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 29. srpanj 2023. 12:17

Christian Riganò ime je napadača koji je od 2002. do 2006. godine harao u dresu Fiorentine. Postigao je 23 gola u 48 nastupa tijekom sezone 2003./04. u talijanskoj Serie B i tako Violu ponovno vratio u vrh talijanskog nogometa iz kojega nakon toga više nikada nije ispala.

Za razliku od Fiorentine koja proživljava uspješan period, Rigano danas ima 49 godina i nogomet je njegova prošlost, a za kruh zarađuje na drugačiji način. Na jednom gradilištu u Italiji prepoznali su ga novinari Corriere della Sera, a on ih je s osmijehom dočekao.

- To sam ja, Christian Riganò - uz osmijeh im je rekao nekadašnji napadač Fiorentine i Messine

- Nakon završetka karijere vratio sam se svom poslu i ponosan sam. Volim graditi i popravljati stvari jer tako se najbolje snalazim. Ako nisam na terenu - nastavio je Rigano pričati talijanskim novinarima, a onda je otkrio što mu smeta u današnjem nogometu:

- Ne sviđa mi se što je ovaj današnji skrojen od sponzora. Ja sam staromodan, kao i u poslu. Dajte mi zemljište i dvojicu kolega, a ja ću vam sagraditi kuću. Nedostaju mi šale u svlačionici, rasprave i sve što se događa van terena. Na utakmicama sam pak imao čast igrati protiv igrača kao što su Del Piero i Batistuta...

Najljepši trenutak u karijeri ostao mu je onaj iz 12. rujna 2004. kad je s kapetanskom trakom u 30 godini života debitirao u Serie A. Nakon samo 20 minuta zadobio je tešku ozljedu od koje se nikada nije u potpunosti oporavio. Igrao je nakon toga za Messinu, Empoli, Sienu i neke druge talijanske klubove. Poziv u reprezentaciju ipak, nikada nije došao.

- Još uvijek ni sam ne znam zašto me tadašnji izbornik Roberto Donadoni nije pozvao - zaključio je.

Linker
16. svibanj 2024 23:52