TEŠKI DANI ZA KATALONCE

NEKA NOVA BARCA Za pojačanja će se potrošiti 200 mil. eura, ali bit će i odlazaka

Piše: Maja RadmanObjavljeno: 19. svibanj 2014. 16:39

Kad momčad kao Barcelona ima ovakvu sezonu, može se govoriti samo o fijasku. Tema koja se vuče mjesecima, duboke promjene u momčadi, ove je subote ponovo iskrsnula u prvi plan. Nije ni čudo, mnogi su igrači priliku da ih se riješi klubu pružili praktički na pladnju.

Nakon što je uprava, personificirana u direktoru Andoniju Zubizarreti, prošlog ljeta spretno izbjegla duboke rezove te pred perspektivom da u ljeto 2015. zbog kazne FIFA-e vjerojatno neće moći dovoditi pojačanja, revolucija je ovog ljeta neizbježna. Jedna je promjena gotovo sigurna, dolazak vratara Ter Stegena (Halilović bi se trebao priključiti B momčadi). Bolniji će biti odlasci.

- Neki igrači već znaju da neće ostati - najavio je Bartomeu. Pored dobrovoljnih odlazaka Valdesa i Puyola, klub neće podleći Messijevom hiru da i dalje obnavlja ugovor vrataru Pintu. Za upravu su neupitni Messi, Pique, Iniesta, Alba, Bartra i Busquets. Ostaje i Neymar, koji više neće imati izgovor da mu je potrebno vrijeme za prilagodbu. Klub je spreman slušati ponude za igrače koje može dobro unovčiti, kao što su Alves, Fabregas, Pedro, Alexis i Song, dok sudbina drugih ovisi o tome kako ih vidi novi trener L. Enrique (Xavi, Mascherano, Adriano).

Što se tiče pojačanja, uprava se prije nekoliko mjeseci pohvalila da ima 200 milijuna za kupnju. Katalonski mediji inzistiraju da bi i uprava trebala biti itekako samokritična, što izgleda neće dočekati. Nitko ne preuzima odgovornost za katastrofalno složenu momčad. Mnogi se boje da će se i sljedeće sezone, u slučaju novog fijaska, kukavički skrivati iza novog trenera.

Linker
23. rujan 2024 07:19