MIGUEL MEDINA/AFP
Pala je presuda

Navijačima odšteta jer - Cristiano Ronaldo nije igrao! Bizarna sudska tužba urodila plodom, a evo i zašto

Lik slavnog Portugalca uvelike je pridonio potpunoj rasprodaji čak 65.000 ulaznica
Piše: SNObjavljeno: 26. studeni 2020. 16:22

Ukupno 162 nogometna navijača i zakljubljenika u Južnoj Koreji dobili su sudsku tužbu zbog pretrpljenog emocionalnog stresa izazvanog - nenastupanjem Cristiana Ronalda.

Da, zvući poprilično bizarno, ali takav je epilog sudskog procesa koji je pokrenut još 2019. godine protiv marketinške tvrtke 'The Fast' koja je bila suorganizator prijateljske utakmice između Juventusa i zvijezdi korejske K-lige u Seulu.

U toj je utakmici trebao nastupiti i Ronaldo. Dakako, lik slavnog Portugalca uvelike je pridonio potpunoj rasprodaji ulaznica na stadionu koji je brojao 65.000 mjesta. Ronaldo je bio prisutan na susretu, ali ostao je na klupi za pričuve u susretu koji je završio prijateljskim remijem 3:3.

Dio ogorčenih navijača, koji je stigao na utakmicu isključivo zbog Ronalda, odlučio je pravdu istjerati pravnim putem tvrdeći da su prevareni. Naveli su kako su karte kupili isključivo zbog Ronalda, a tvrtka 'The Fast' inicijalno je obećavala njegov nastup najmanje 45 minuta. Na kraju ga nisu imali priliku vidjeti kako igra.

"Navijači su zbog lažnih obećanja pretrpili emocionalno razočaranje", dio je objašnjenja u presudi suda u Seulu.

Navijači koji su podnijeli tužbu dobili su povrat novca za ulaznice, kao i kompenzaciju u visini od 45 dolara. Juventus je pak dužan platiti polovicu spomenute nadoknade za kupnju ulaznica, kao i platiti kaznu od 50.000 dolara zbog nepoštivanja odredbi prema organizatorima.

Linker
06. listopad 2024 04:06