Son Heung-Min

 Ashley Western/colorsport/shutterstock Editorial/profimedia
NISU IMALI MILOSTI

Navijač vrijeđao zvijezdu Tottenhama pa požalio: Dobio paprenu kaznu, a tri godine ne smije na utakmicu

‘Ova kazna šalje jasnu poruku da će se poduzeti mjere i da postoje posljedice‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 09. studeni 2023. 09:47

U Engleskoj nema šale s rasizmom u sportu. Navijač Crystal Palacea Robert Garland (44) rasistički je vrijeđao napadača Tottenhama Son Heung-mina te mu je na tri godine zabranjen posjet nogometnim stadionima.

Garland se u kolovozu izjasnio krivim za uznemiravanje na rasnoj osnovi nakon što je u svibnju vikao i gestikulirao prema korejskom reprezentativcu.

Sud je Garlanda osudio na 60 sati dobrotvornog rada te ga je kaznio s 1.384 funte, no Spursi i policija su se žalili zbog kazne koja je preinačena u trogodišnju zabranu posjećivanja nogometnih utakmica.

‘‘Zahvaljujemo policiji na suradnji po ovom pitanju. Željeli bismo ponoviti da klub ne tolerira diskriminaciju bilo koje vrste i da će uvijek tražiti da se poduzmu najjače moguće mjere protiv onih koji su odgovorni‘‘, stoji u priopćenju Tottenhama.

Garland je ‘rasističkom gestom‘ uvrijedio Sona nakon zamjene u 89. minuti domaćeg dvoboja s Crystal Palaceom 6. svibnja ove godine. Osim što tri godine neće moći na utakmice, a u tom razdoblju morat će predati svoju putovnicu policiji u vrijeme utakmica koje će igrati engleska reprezentacija.

Inače, Son je policiji rekao kako nije učinio ništa zbog čega bi bio metom napada ‘groznog rasističkog i diskriminatornog ponašanja‘.

‘‘Od vitalne je važnosti da oni koji su proglašeni krivima za diskriminatorno ponašanje budu pozvani na odgovornost, a ova kazna šalje jasnu poruku da će se poduzeti mjere i da postoje posljedice‘‘, priopćila je Premier liga.

Linker
28. travanj 2024 12:38