LIGA PRVAKA

Nastavlja se bajka APOEL-a, u Nikoziji pao i Porto! Barca i Milan u osmini finala

Porazom u Sankt Peterburgu od Zenita 1-0 Šahtjor Darija Srne i Eduarda da Silve, koji su odigrali po 90 minuta, našao se u gotovo bezizlaznoj poziciji u najizjednačenijoj skupini Lige prvaka
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 01. studeni 2011. 20:59

Nogometaši ciparskog Apoela i dalje su najveće iznenađenje ovogodišnje Lige prvaka. Nitko im nije davao mnogo šanse u skupini G gdje su još Porto, Šahtar i Zenit, a oni su dva kola prije kraja na prvom mjestu ljestvice sa 8 bodova...

Ovog utorka je Apoel na svom travnjaku pobijedio Porto s 2-1 i tako od maksimalnih šest uzeo četiri boda protiv uglednog portugalskog suparnika. Infarktna je bila završnica te utakmice u koju je Apoel ušao s prednošću od 1-0. Iako je Porto bio nešto bolji, domaćin je vodio 1-0 pogotkom Almeide iz jedanaesterca u 42. minuti. Recimo da je isti igrač zabio gol i na Dragao stadionu.

No, istom je mjerom uzvratio Hulk koji je s bijele točke pogodio za izjednačenje u 89. minuti. Porto je tada dobio stimulans da krene svim snagama naprijed i lovi drugi pogodak, no uslijedilo im je novo prizemljenje. Iz kontre je Apoel u 90. došao do pobjede, a velikim junakom je postao Gustavo Manduca.

Barcelona je u skupini H vrlo lako pobijedila Viktoriju u Pragu s 4-0. Bila je to večer rekorda za Barcelonu, pa recimo da je momčad tako Josep Guardiola vodio po 200. put. Pritom je popularni Pep ostvario impresivan učinak od 144 pobjede, 39 remija i samo 17 poraza.

Najbolji igrač na utakmici u utorak je bio Lionel Messi koji je postigao tri od četiri gola katalonske momčadi. Time je Messi došao do brojke od 203 pogotka u dresu Barcelone: 132 pogotka je postigao u Primeri, 42 u Ligi prvaka, 17 u Kupu kralja, osam u Španjolskom superkupu, jedan u Europskom superkupu i dva na Svjetskom klupskom prvenstvu.

Do rekorda je došao i vratar Victor Valdes. Naime, nakon ove utakmice je došao do 867 minuta kako nije primio pogodak i time je postao apsolutni rekorder katalonskog kluba. Posljednji je gol Valdes primio u 5. kolu Primere kada ga je na gostovanju kod Valencije u 23. minuti matirao Pablo Hernandez.

Inače, recimo da su stvari za Viktoriju krenule nizbrdo od 22. minute kada je njihov igrač Čišovski dobio crveni karton.

Borussia Dortmund upisala je premijernu pobjedu, a Genk je postigao prvi gol u ovogodišnjem izdanju nogometne Lige prvaka u sklopu 4. kola.

U skupini E Genk je iznenađujuće na svom travnjaku odigrao 1-1 s favoriziranim Chelseajem i tako londonskom klubu uskratio osiguranje plasmana u nokaut fazu natjecanja, dok je Valencia na Mestalli savladala Bayer Leverkusen 3-1 i tako se vratila u igru za plasman dalje.

Chelsea je poveo već u 25. minuti golom Ramiresa nakon asistencije Fernanda Torresa, a do kraja poluvremena imali su "bluesi" veliku priliku za povećanje vodstva budući je u 40. minuti Thomas Buffel igrao rukom u kaznenom prostoru, te je dosuđen jedanaesterac za goste. No, David Luiz nije bio siguran izvođač i njegov je udarac s bijele točke zaustavio vratar László Köteles.

Chelseaju se na kraju propuštena prilika obila o glavu, a u 61. minuti Genk je izjednačio golom Jellea Vossena nakon lijepe asistencije Fabiena Camusa s lijeve strane.

Genku je postignuti gol bio premijerni ove sezone u najjačem klupskom nogometnom natjecanju, pa je tako zagrebački Dinamo trenutno ostao jedina momčad u Ligi prvaka koja dosad nije postigla gol.

Valencia je do pobjede nad "apotekarima" stigla golovima Jonasa, Roberta Soldada i Adila Ramija, dok je za Nijemce jedini gol zabio Stefan Kießling. Iz susreta valja izdvojiti prvi gol Jonasa kojeg je zabio već u prvoj minuti nakon velike pogreške vratara Bernda Lena i njegovog pogrešnog ispucavanja.

U skupini F Arsenal i Marseille su remizirali na Emiratesu u utakmici bez golova, dok je Borussia Dortmund na svom Signal-Iduna-Parku slavila nad Olympiacosom 1-0 golom Kevina Großkreutza iz sedme minute.

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić igrao je za Borussiju do 76. minute kada ga je zamijenio Jakub Blaszczykowski. Do ovog susreta Borussia je imala tek jedan bod, pa je ovom pobjedom preskočila Olympiacos na trećem mjestu i vratila se u igru za prolaz dalje. Vrh skupine predvodi Arsenal s osam bodova, bodom više od Marseillea.

Liga prvaka, 4. kolo:

skupina E:

Genk - Chelsea 1-1 (Vossen 61 / Ramires 26)

Valencia - Bayer Leverkusen 3-1 (Jonas 1, Soldado 65, Rami 75 / Kießling 31)

Redoslijed: 1. Chelsea 8, 2. Bayer 6, 3. Valencia 5, 4. Genk 2.

skupina F:

Arsenal - Marseille 0-0

Borussia Dortmund - Olympiacos 1-0 (Großkreutz 7)

Redoslijed: 1. Arsenal 8, 2. Marseille 7, 3. Borussia Dortmund 4, 4. Olympiacos 1.

skupina G:

Zenit - Šahtar 1-0 (Lombaerts 45+1)

APOEL - Porto 2-1 (Almeida 42-11m, Manduca 90 / Hulk 89-11m)

Redoslijed: 1. Apoel 8, 2. Zenit 7, 3. Porto 4, 4. Šahtar 2.

skupina H:

BATE Borisov - Milan 1-1 (Bressan 55 / Ibrahimović 22)

Plzen - Barcelona 0-4 (Messi 24-11m, 45, 90, Fabregas 72)

Redoslijed: 1. Barcelona 10, 2. Milan 8, 3. BATE Borisov 2, 4. Plzen 1.

Linker
24. rujan 2024 05:30