Boro Ivković, 59-godišnji predsjednik Metalca

 D.Lekšan
VAPAJ OČAJNIKA

Našem uglednom klubu prijeti gašenje: Morao je zaigrati i bolesni predsjednik Boro zvan Gascoigne!

Nekad je tamo igrao Bjelica, a danas više nema tko, pa mora čelnik kluba s 59 godina i stentovima!
Piše: D. LekšanObjavljeno: 25. studeni 2021. 07:03

Rekordi postoje da bi se rušili! Osječkom aktualnom nogometnom može se, vjerojatno, staviti znak jednakosti s važećim najdugovječnijim svjetskim u bacanju diska iz 1986. godine postavljenim od Jürgena Schultza (74,08 metara). S 59 godina života, naime, za osječki Metalac je u seniorskom prvenstvu Prve osječko-baranjske lige zaigrao dugogodišnji predsjednik kluba Boro “Gascoigne” Ivković!

Agonija radničkog kluba

Promocija, hir, dokolica ili vapaj očajnika? S ugrađenim srčanim stentovima, viškom kilograma i više desetljetnim preskočenim bazičnim pripremama te uz specijalistički liječnički pregled, taj zadnji vezni ponikao u školi osječkog prvoligaša bio je primoran registrirati se kako bi bilo dovoljno igrača za ispuniti formu jer ozbiljnog sadržaja (više) nema!

Postignuti je rezultat stoga logičan budući da se taj radnički klub iz isto takve četvrti Juga 2 nalazi pri dnu redoslijeda. Preklinjanje liječnika Ivković je u međuvremenu uslišio, definitivno okačivši kopačke o klin prije suspenzije zbog akumuliranih žutih kartona. Britkog jezika i klizećeg starta dva su mu već bila dodijeljena, iako se svjedoci zaklinju na Bibliju da ih je trebalo biti i više.

Sve u funkciji opstanka uglednog kluba i zaštitnog znaka Osijeka utemeljenog 1948. godine koji je u obje egzistirajuće države dosegao drugoligaški status zahvaljujući ponajprije igračkom i trenerskom kadru koji su ispisivali povijest na jugoistoku grada, kamo se Metalac smjestio u zadnjih 40-godina nakon šetnji po raznim adresama.

Između ostalih, momčad su s klupe vodili Ljupko Petrović, Tonko Vukušić, Milan Đuričić i prof. Željko Ivković, tajni pomoćnik Miroslava Ćire Blaževića iz legendarne ere “bijeloga šala”, a bijelo-crne pa potom narančasto-crne klupske boje na travnjaku su branili Ivan Lukačević, Ivica Grnja i Nenad Bjelica te novijeg hrvatskog datuma Kamerunac Mathias Chago.

Upitno je obilježavanje 74. rođendana u 2022., što će se jasnije razaznati na proljeće sljedeće godine u kojem će biti drugi dio prvenstva jer će tekući jesenski, uz dobrodošle dvije odgođene utakmice zbog proboja koronavirusa u svlačionicu, predsjednik Ivković ipak uspjeti privesti kraju.

Uvjerljivo zadnji

I pokušati nastaviti opću osječku amatersku nogometnu priču budući da iz grada nema kluba u trećeligaškom slavonsko-baranjskom sazivu, a jedini četvrtoligaški uvjerljivo je zadnji u konkurenciji sa slično neizvjesnom i nesigurnom budućnošću...

Linker
20. travanj 2024 07:52