SERIE A

Napoli s 3-0 šokirao Inter

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. listopad 2011. 22:29

Serija odličnih igara nogometaša Napolija se nastavlja i ove sezone. U subotnjoj utakmici 6. kola su gostovali na San Siru, ali su pokorili Inter uz uvjerljivi rezultat od 3-0.

Utakmicu je odlučila 41. minuta kada je sudac ogleda definitivno pogriješio. Prekršaj koji je igrač Intera Obi napravio nad Slovakom Hamšikom je postojao, ali definitivno izvan šesnaesterca. No, suđen je jedanaesterac, kao i drugi žuti, odnosno, crveni karton Obiju. Hamšik nije realizirao udarac s bijele točke, ali je zato sjajno utrčao Campagnaro i zakucao u bliži kut za 1-0.

Ta pogreška je potpuno iznervirala domaćina, pa je vratar Julio Cesar dobio žuti karton, trener Claudio Ranieri crveni, a što je još gore po Inter, ostavio je debelog traga na njihovoj igri.

Potpuno bezuspješno je Inter u nastavku pokušao napadati s igračem manje i ostavio u obrani mnogo prostora kojeg su golovima kaznili Maggio u 57. i Hamšik u 75. minuti.

Inter je time ostao na samo jednoj pobjedi ove sezone u Seriji A, dok je Napoli nakon pobjede protiv Milana bacio i drugu milansku momčad na koljena ove sezone. Također, Napoli je nakon nepotpunog kola zasjeo i na prvo mjesto ljestvice.

Nogometaši Rome upisali su drugu uzastopnu pobjedu u talijanskom nogometnom prvenstvu, a prvu pred svojim navijačima na Olimpicu. Svladali su Atalantu s 3-1.

Roma je u prva tri nastupa u Seriji A osvojila samo dva boda. No, momčadi Luisa Enriquea napokon je krenulo bolje. Nakon gostujuće pobjede nad Parmom 1-0, ''vučica'' je u ogledu 6. kola zasluženo pobijedila i Atalantu, iako su se gosti predstavili u dobrom svjetlu, te su pokušali dosta ofenzivnom igrom zadržati status neporažene momčadi u prvenstvu. Dosad su ostvarili tri pobjede i jedan remi, ali su u Rim doputovali sa samo četiri boda, jer im je šest bodova oduzeto još i prije početka prvenstva zbog skandala oko ilegalnog klađenja i namještanja utakmica.

Za prvi poraz Atalante pobrinuli su se svojim golovima Krkić u 20. minuti, Osvaldo u 31. i Simplicio u 81. nakon odlične asistencije Miralema Pjanića (prebacio je zadnji red gostujuće momčadi), dok je za goste poentirao Denis u 48. minuti.

Roma je ovom pobjedom skočila na 3. mjesto s 8 bodova, dakako, s utakmicom više u odnosu na konkurente. Atalanta je na 14. mjestu s 4 boda.

Serie A, 6. kolo:

Inter - Napoli 0-3 (Campagnaro 43, Maggio 57, Hamšik 75)

Roma - Atalanta 3-1 (Krkić 20, Osvaldo 31, Simplicio 81 / Denis 48)

Redoslijed: 1. Napoli 10, 2. Juventus 8 (-1), 3. Udinese 8 (-1), 4. Roma 8, 5. Chievo 7 (-1), 6. Palermo 7 (-1), 7. Fiorentina 7 (-1)..., 16. Inter 4...

Linker
24. rujan 2024 01:43