LOVA DO KROVA

Najveći transfer u povijesti Evertona, Lukaku potpisao za 28 milijuna funti

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. srpanj 2014. 02:04

Belgijski nogometni reprezentativac Romelu Lukaku (21) i službeno je potpisao petogodišnji ugovor za Everton koji će Chelseaju platiti 28 milijuna funti (35 milijuna eura) odštete.

Iako su postojali manji problemi s papirologijom, zbog čega je realizacija transfera nakratko odgođena, do njega je na kraju ipak došlo.

Lukaku je tako postao uvjerljivo najskuplje pojačanje u Evertonovoj povijesti. Nadmašio je time sunarodnjaka Marouanea Fellainija koji je doveden 2008. godine iz Standarda uz odštetu od 15 milijuna funti.

- Zaista sam uzbuđen zbog ponovnog priključivanja Evertonu. Imao sam fantastična iskustva prošle sezone i sjajan odnos s menadžerom, predsjednikom, igračima i navijačima. Jedva čekam da ponovo započnem i veselim se uspješnoj sezoni - poručio je Lukaku.

Sjajni belgijski napadač i prošlu je sezonu proveo u Evertonu, tada na posudbi, a zabio je 15 golova u 35 premierligaških nastupa. I sezonu ranije također je igrao na posudbi, ali u WBA-u, te je postigao 17 premierligaških golova.

Novu premierligašku sezonu Everton otvara 16. kolovoza utakmicom protiv novog prvoligaša Leicestera.

Linker
20. rujan 2024 23:50