LEDLEY KING

'Nagovorili smo Luku da ostane'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. studeni 2011. 14:30

Kapetan nogometaša Tottenhama Ledley King bio je oduševljen kada se njegov klub ovoga ljeta uspio oduprijeti učestalim nastojanjima Chelseaja da potpiše hrvatskog reprezentativca Luku Modrića.

- Mi igrači smo davali Luki do znanja da priželjkujemo njegov ostanak u klubu, te da zajedno pokušamo napraviti nešto veliko ove sezone. Luka je dobar karakter. Sa svima u klubu je dobar. Situacija u kojoj je njegov transfer u Chelsea bio aktualan je bila teška za nas, ali sada je, da pokucam u drvo, sve gotovo. Luka opet igra odličan nogomet. Hoće li ostati kod nas na duže vrijeme, ovisit će dosta i o našem učinku ove sezone – izjavio je King.

- Kada u klubu imate vrhunske igrače, normalno je da su oni povezani s prelaskom u druge klubove. To će se dogoditi i s Garethom Baleom, ali nadam se da će on slijediti Modrićev primjer i ostati naš član.

Otkrio je 31-godišnji King, koji je cijelu karijeru u Tottenhamu, zbog čega posebno poštuje velškog reprezentativca.

- Gareth Bale je naš najbrži igrač na dužu udaljenost. Aaron Lennon je brži na prvih 10 ili 15 metara sprinta, ali Bale ima tu sposobnost da pretrči cijelu dužnu igrališta istom brzinom. To još nikada nisam vidio, rijetki su takvi nogometaši. Bale je najbolji atleta kojeg sam vidio. Fizički je odlično spreman, brz je i ima sjajnu lijevu nogu. Kada biste željeli izgraditi savršenog igrača, to ne bi bilo previše daleko od Garetha – zaključio je King.

Linker
24. rujan 2024 21:27