FABRICE COFFRINI Afp
NIJE MU TO TREBALO

Na pomolu skandal u Premier ligi! Sumnja se da je zvijezda Arsenala sudjelovala u velikoj prevari

Tijekom utakmice zabilježena je uplata od 65000 funti da će 29-godišnjak dobiti žuti karton
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 18. lipanj 2022. 15:08

Nacionalna kriminalistička agenija (NCA) istražuje Granita Xhaku zbog osnovane sumnje da je na utakmici 18. kola Premier lige između Arsenala i Leedsa, odigranoj u prosincu prošle godine, namjerno dobio žuti karton.

Sudac Andre Mariner pokazao mu je javnu opomenu u 86. minuti susreta na Elland Roadu zbog otezanja s izvođenjem slobodnog udarca. Veznjak Arsenala stajao je gotovo pola minute pored lopte bez namjere da izvede prekid na svojoj polovici terena, iako je na raspolaganju imao nekoliko slobodnih suigrača kojima je mogao dodati. U tim trenucima "topnici" su vodili s visokih 4-1.

Engleski nogometni savez u siječnju je potvrdio da radi na ovom slučaju jer je od vodećih kladionica dobio upozorenje da je švicarski reprezentativac možebitno sudjelovao u kladioničarskoj prijevari, piše The Sun.

image
FABRICE COFFRINI Afp

Tijekom utakmice zabilježena je uplata od 65000 funti da će 29-godišnjak dobiti žuti karton, a budući da je ta oklada prošla, igrač koji se na to kladio osvojio je 250000 funti.

Ovakvu vrstu kladioničarske prijevare teško je dokazati, a ukoliko NCA u tome uspije, Xhaku čeka drakonska kazna. U prilog tome govori činjenica da je bivši branič Lincoln Cityja, Bradley Wood, dobio šestogodišnju zabranu bavljenja nogometom jer je namjerno dobio žute kartone u utakmicama FA Kupa protiv Burnleyja i Ipswicha 2017. godine.

Linker
19. travanj 2024 05:21